Glutenfri chokladtårta

Fick denna tårta på mammis födelsedagskalas... Å fyller år, det gör hon idag:))

Grattis världens bästa mamma<3



Botten
400g mandelmassa
4 äggvitor
smör

Chokladkräm
4 äggulor
1 dl mellangrädde
1 dl socker
100g hackad mörk choklad
150g smör
50g flagad, rostad mandel

Färska bär

Riv mandelmassan grovt, vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ihop mandelmassa med äggvitorna. Klicka ut på bakplåtsbeklädd plåt, smöra även pappret. Grädda i ugnen 30 minuter ca 150 grader. Låt svalna.

Blanda äggulor, grädde och socker till krämen i en kastrull. Sjud blandningen ca 1 minut. Blanda i hackade chokladen och smöret i bitar. Sjud igen ca 3 minuter.

Dela botten på mitten, så du får två bottnar. Bred chokladkräm på den ena, lägg över den andra och bred ett nytt lager chokladkräm över kakan. Dekorera med flagadmandel. Servera med bär och vispad grädde.

Denna kaka måste vara alla chokladälskares dröm:))

Å just nu nynnar jag på, Nothing can´t take away what u meen to me, nananannana, we were young and wild and free.... nanananananan** hahahah**

Bageri glutenfri

Är så himla lessen för att blogg.se appen är så katatrof dålig!!! Hade ju underlättat det hela en aning...

Så här kommer bilderna jag försökt lägga upp....:))



Rulltårtsbakelsen, fylld med äpple, grädde på toppen och siktad kanel. Dekorerade med kanelstång.



Bästa mammas födelsedagspresent:))



Kalla mig knäpp, men julkorten börjar bli klara nu....:)) Får vi se vad nästa julpyssel blir.. För det är, precis som med bakningen, min tillflyktsort från vardagen att få sätta mig och pyssla... Love it!!!

Glutenfri rulltårta

Till fikan hemma hos mammi å pappi har jag bakat rulltårta:))

3 ägg
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker riktigt poröst, blanda samman de övriga ingredienserna och tillsätt sedan i äggsmeten undervispning. Häll upp på bakplåtsbeklädd långpanna och grädda 250grader, mitt i ugn ca 5 minuter. Passa noga!


Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och fyll med valfri fyllning. Rulla ihop och servera:))

Jag fyllde min rulle med egengjord äppelmos som jag skar ner några färska äppelbitar i. Tänkte göra någon form av bakelse av denna rulle när jag väl kommer på plats, håll utkik efter bilder;))



You been you and me being me<3

Glutenfri fest pirog

När pirogen var färdig gräddad och skulle ätas upp, var min sambos första kommentar... "Jäkla va gott..." Säger inte så mkt mer, gott blev de iallafall:))


Fyllning
800g Blandfärs
Kantareller
Champinjoner
Smkasätt efter smak. Jag använde fond, salt, peppar och lite cayenne

Pirog deg
6 dl glutenfri mix
salt
150g smör
2 dl kesella
2 äggulor

Blanda mix, salt och smör tillsätt sedan äggulor och kesella och blanda med hjälp av fingertopparna ihop detta till en deg. Forma till en jätte pirog, flera små eller till en specifik sak. Varför inte fylla med skaldjur eller fisk och göra i just fiskform... Använd fantasin.

Grädda mitt i ugn 225 grader 15-20 minuter**



Efter Laidies night igårkväll måste jag bara konstatera: Brolle - du e så himla het:)) hahahah**


Glutenfri pirog

Nu steks innehållet till pirogen

 


Bageri glutenfri

Har redan tröttnat på blogg.se appen.... Den fungerar typ 1 gång av 100... Så därför kommer här alla bilder som jag försökt lägga in på bloggen genom telefonen.... hm....:))



Hastbullarna från fikan med mamma å pappa. Snabbt, gott och enkelt:))



Kladdkakan, recept se längre ner i bloggen



Junior vill oxå va med på ett hörn;)



Och så vill jag tipsa om mina fläskrulader jag gjorde häromdagen.. Men en fyllning av champinjoner, bacon och parmesan. Fyllningen stektes innan den fylldes i lövbiff. Lövbiffen fick stekyta runtom och sedan i ugnsäkerform med lite grädda ca 10-15 minuter. Mumma**

Glutenfritt mörkt bikarbonatbröd

Fick ett kanon brödrecept av min kusin, Ida. Visst låter det gott!!
Ska försöka hinna testa detta till helgen tänkte jag men kanske du hinner testa det innan?!:) Och det bästa av allt, du behöver inte jäsa brödet!!!

Detta räcker till 2st limpor.

Blanda: 4dl ren havre, 8dl mix med fiber, 2dl boveteflingor (tex. Risenta) 4dl rivna morötte,r 1dl krossade linfrön, 4msk pofiber, 4tsk bikarbonat och 2tsk salt
Tillsätt följande i den torra blandningen: 8dl fil eller mild yoghurt, 1/2 dl flytande honung, 1/2 dl mörk sirap, 1dl lingon. Blanda allt och häll ner i två stycken smorda (tex. olja) brödformar.

Grädda i 200 grader i nedra delen av ugnen i ca 1h. Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler. Om du inte vill äta upp brödet direkt så skiva upp det när det svalnat och frys in. Det är jättegott att bara tina eller att rosta i brödrost direkt från frys. Ev. Kan man tillsätta lite mix till, men det får inte bli för mycket så att det blir torrt och tråkigt! Det går även att byta ut tex. Boveteflingor mot nötter eller russin...det är bara fantasin som sätter stopp!!! :) ta det du har hemma!


Glutenfritt fika

Fika med mammi å pappi en söndageftermiddag:) fint e de:))

Å då blir de kladdkakan från i fredags å nybakta hastbullar, recept längre ner i bloggen...

 


Glutenfritt tips!

Tycker du som jag att glutenfria ströbrödet e sådär som bindningsmedel, flytande fond fungerar utmärkt:))

Å nu funkar mobil appen, så nu kan jag uppdatera oftare:)

 


Mobilblogga

Testing testing;))

 


Glutenfri kladdkaka med pinjenötter

Har haft några hemskt jobbiga veckor, med följd att jag helt enkelt inte orkat blogga.... Men jag ska verkligen försöka komma i form igen!!:)

Här kommer mitt fredagsmys, och även mitt absoluta favorit recept på kladdkaka... Jag glömde köpa mandelmassa, så det funkar alldeles utmärkt att bara utesluta den....

2 ägg
3 dl socker
100g smör
75 g mörk choklad
2 dl glutenfri mix
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao, av god kvalit´e
1 nypa salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa

smör och ströbröd till formen

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt även chokladen smälta i. Blanda detta i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i smeten. Rosta pinjenötter lätt i en stekpanna och häll i dem tillsammans med den rivna mandelmassan.

Häll i form och grädda 200 grader, långt ner i ugnen, ca 20 minuter.


Ät och njut**

Har även försökt få igång min blogg.se app... men det fungerar inte... Nån som känner igen sig?

Irish coffe i höstmörkret är aldrig fel, om man gillar kaffe vill säga... hahahah* Själv dricker jag hellre varmchoklad:)) Men fina blev dom iallafall**



Å så måste ni få se de underbara rosorna jag köpte på jobbet till förra helgen... 29,90:-/st isn´t it a klipp or whaaaat??!!

image description

<3 jag glömmer aldrig..... <3

Glutenfri kanelbulle

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är kanelbullensdag idag, hurra, hurra, hurra..... hahahah**
Jätte ledsen över att jag själv dagen till ära inte hinner baka bullar...:( Men ni ska ändå få ta del av mitt favorit recept och bilder från bakboken:))
50g jäst för söta degar
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl vitsirap
0,5 tsk salt
150g smör
1,5 del kesella
ca 1,9 liter glutenfri mix
Fyllning;
75g smör
0,5 dl socker
1 msk kanel
Smula jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken. Blanda tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och rör om. Låt svälla ca 10 minuter.
Blanda i sirap, salt, matfett och kesella. Tillsätt det mesta av mixen men spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 10 minuter. (Gärna i maskin)
Degen skall ej jäsas i bunke. Kavla istället ut degen och bred på fyllningen som du har blandat ihop. Rulla ihop som en rulltårta och skär ut bullarna och läg i formar. Jäs under bakduk 1,5-2 timmar.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugn 250g, 12-14 minuter
Njut med ett stort glas kall mjölk till de varma bullarna... Det är livet de... aaaawwwwwhhhh**
Over and out:o

Glutenfria pannkakor

Häromdagen när jag skulle göra pannkakor var mjölmixen slut... så jag prövade grädda pannkakor på majsmjöl... Å de va jätte, jätte gott:) Så här kommer receptet....
6 dl mjölk
2,5 dl majsmjöl
3 ägg
1-2 msk smält smör
2 krm salt
Vispa samman mjölken med majsmjölet. Tillsätt ett ägg i taget och sedan det smälta fettet. Salta.
Grädda pannkakorna och servera till vad du vill;)
Men min favorit är vaniljglass och blåbärssylt.... Jami**
Både Junimaaaan å matte va mätta, glada och belåtna efter denna måltid<3

Glutenfri pajdeg med potatis

Nu kommer äntligen receptet jag lovat från Emilas dop - pajdeg med potatis:)) Kanon gott**
300g kokt potatis
50g smör
2 dl glutenfri mix
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Mosa potatisen och blanda ihop ingredienserna till en deg. Kavla ut och täck en pajform... Det bästa med degen är att den inte behövs förgräddas:)) Hur fort går det inte då!!!;)
Mikaela fyllde denna paj med köttfärs, men det går givetvis bra att fylla med vad man vill:))
En paj passar alltid bra, är det inte så....?
Just det, lovade ju en bild på den lilla oxå... Här med mamma, pappa å fraddrar:)

RSS 2.0