Glutenfri pajdeg

Mitt favoritrecept på pajdeg, lyckas varje gång!!!:))

3 dl glutenfri mix
1 krm salt
75 g margarin
1 dl kesella
1-2 msk vatten

Hacka samman mixen, salt och margarin till grynig massa. Tillsätt kesella och lite vatten i taget. Häll ev på mer mix. Låt stå kallt 30 minuter innan formen kläs med degen och förgräddas på 225 grader 10-12 minuter.

Jag fyllde mina pajer med ost och skinka samt med ädelost och broccoli.
Hade även tänkt bjuda på nybakat bananbröd till men där tog tiden slut... Haha*

Bon apetite!


Glutenfri kladdkaka

Familjemys med mamma pappa å Ellen:) å Martin såklart! Blev paj, med deg av kesella! Absolut smidigaste receptet och kladdkaka till dessert:))

Å först recept på kladdkakan

2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 msk kakao
1,5 dl glutenfri mix
100 g smält smör

Rör ihop ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten. Avsluta med det smälta smöret.

Grädda 160-175 grader ca 25-30 minuter.

Jag hackade även i 75 g mjölkchoklad.


RSS 2.0