Glutenfri skink och ädelostpaj

Jag har alltid tyckt att glutenfripajdeg har varit lite knepigt att fåihop, den blir alltid kladdig och jobbig att handskas med... Har provat massa olika recept men kommer alltid tillbaka till "grund"receptet...:) Kanske har någon där ute i vida världen något tips på glutenfripajdeg att dela med er av:)
Men såhär gör jag
3 dl glutenfrimix
1 krm salt
75 g margarin
1 dl kesella
1-2 msk vatten
Blanda ihop mixen, saltet och margarinet med fingertopparna. Tillsätt kesella och vatten, lite i taget. Arbeta degen smidig. Kavla ut degen mellan plastfolie och lägg sedan i pajform.
Förgrädda i nedredelen av ugnen 225grader 10-12 minuter.
Min paj fyllde jag med ädelost, lite allerum prästost och rökt skinka. Över med äggstanning på 2 ägg och 2 dl grädde. In i ugnen 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg:)
Detta kommer bli min och mammas utflyktsmat imån när det rullar till Ullared för att spederas pengar $ :) me lajk!!!
Visst blev mina fötter fina efter fotvården;) Som en blommig sommardag*

Glutenfri banankaka med choklad

Detta blev mitt och mammis fredagsmys*
2 ägg
2dl socker
2,5 dl glutenfrimix
1 tsk bakpulver
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50 g smör
2 bananer
1 dl chokladlinser
Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten. Koka upp mjölken och låt sedan smöret smälta i. Häll i smeten. Mosa bananerna och blanda banan och choklad i smeten. Häll i sockerkasform. Gräda nedre delen av ugnen 175greder ca 40 minuter.
Servera med glass**
Mumma<3

Glutenfritt lantbröd 2

Just nu äter jag min frukost och brödet ser ut så här;



Jag är nöjd med resultatet av mixen(se förra inlägget), mitt enda minus är att brödet blev ganska litet... Om jag gör detta bröd någon mer gång, vilket jag antagligen gör för det var så himla smidigt! Skulle jag använda lite extra vätska för degen blev väldigt fast och kompakt, och jag hade blandat i lite morötter eller frön för att få lite tuggmotstånd.
Kan absolut rekomendera brödet till andra! För att blanda olja, torrjäst(finns i paketet) och mjölmixen klarar alla av. Jäs 30 minuter och grädda så har du ett nybakat bröd på drygt en timme:)



Nu blir det snart fotvård, de kan mina små stackars fossingar behöva:)

Puss puss*

Glutenfritt lantbröd

Idag har inte varit någon bra dag... Kan det vara hösten som knackar på dörren? Ja, antagligen är det så... Men isåfall hoppas jag att känslan i mig försvinner snabbare än vad hösten brukar vara lång...

Hade tänkt baka bröd idag men jag orkade helt enkelt inte... Däremot hittade jag en ny mix som jag ska prova, förhoppningsvis redan imorgon!
Som ni vet tycker jag väldigt illa om halvfabrikat men som glutenintolerant blir man ju så glad när man hittar produkter man aldrig tidigare sett så jag måste prova och självklart ska mina läsare få ta del av mitt betyg på produkten!:)



Så imorgon blir det lantbröd:)

Hur man roterar en bild är för mig fortfarande en svår fråga;) hahahha* Sara och tekniska ting som datorer, går igentligen verkligen inte ihop:)

På återseende imån!
Make love, not war<3



hahahhahahahhahahahahaha:)

Glutenfria kantarellsnittar

Måste dela av mig av årets skörd av guld, även om det inte direkt bakades fram...:)



I brist på bröd denna dag skar jag korvbröd i tunna skivor. Dessa rostade jag i ugnen med smör och havssalt och kantarellerna stekte jag i smör, slog på grädde, kryddade och lät reducera.

Bakverk i all ära, men kantareller är nog det bästa jag vet!:)


Glutenfria mini päronpajer

När päronen börjar komma fram i trädet på trädgården är detta den stående desserten hos oss. Men denna gång valde jag att göra mini pajer ist för att göra en stor pajform.


Mini pajer gräddade i muffinsformar


serveringsförslag 1 vaniljglass

150g smör
2 dl glutenfrimix
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
0,5 påse flagad mandel

Alla ingredienser kokas ihop i kastrull till klumpig röra.

5 päron skalas och skärs i bitar.
Lägg i bitarna i formen och klumpa över rörar.
Grädda mitt i ugn 200 grader, ca 15-25 minuter. Tills pajytan är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Eller varför inte till mitt kesella och grädde recept:)


serveringsförslag 2

Over and out*

Glutenfria scones

Godmorgon!:)

Känns som detta kommer bli en bra dag:) Ingen feber, fri från gall besvären i sidan... Ja, vad kan man säga, känns bara så bra ÄNTLIGEN!!!:)

Så imorse firade jag med scones:) (Och för att vi hade absolut ingen frukost att äta....)



Receptet har ni fått innan, så ni hittar det längre ner i blogen:) Men denna gång hade jag ingen kesella, så jag tog vaniljyoghurt och det blev faktiskt jätte bra! Lite smuligare men med en liten aningens smak av vanilj:)

Måste oxå få dela med mig av dessa vackra bilder tagna för några veckorsedan tillsammans med Nina den fina:)


Vattenledningsparken, Mariebo, Jönköping

Men vad jag tror många missar är att parkerar man bilen på parkeringen och sedan går vägen uppåt. Kommer det en skyld om någonting som låter som en "sportstuga", gå upp för den väldigt branta backen så kommer du till världens vackraste plats:) (Åt höger-för åt vänster ligger en liten sliten stuga med hundklubb som är full av graffiti och där jag kan tänka mig att ungdomar röker på en å annan gång... men titta inte åt de hållet.... Leta efter älvorna istället....)



Försöker leta upp ingrediencerna till det andra receptet jag lovat... Men vet inte vart jag lagt de.... :) Sara i ett nötskal....:)

Puss puss*

Glutenfria gifflar

Efter väldigt stora nätverksfel och några dygn i sjuksängen ska ni nu få recepten jag lovat er! Å jag är överlycklig för att internet fungerar igen, däremot e jag så himla less på å va sjuk men det går nog över tills jag gifter mig, eller hur e de man säger.....



ca 18 gifflar

25g jäst
2,5 dl mjölk
0,5-1 msk fiberhusk
2 msk socker
1 krm salt
75g smör
ca 7 dl glutenfrimix

Fyllning

150g mandelmassa
2,5 msk smör

Pensling
1 ägg

Garnering
mandelspån

Smula jästen i en bunke. Häll över den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla, ca 10 minuter.

Tillsätt socker, salt, matfett i små klickar och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl. Gör fyllningen innan utbakningen börjar, då detta bröd ej ska jäsas i bunken.

Riv mandelmassan och rör smidig med matfettet.

Knåda degen väl på mjölmixbeklädd arbetsyta. Dela degen i tre delar och forma varje del till en rund bulle. Kavla ut bullen till en rund platta med diameter på ca 24 cm.
Skär ut 6 trekanter av varje platta och klicka en klick fyllning på varje trekant. Lägg fyllningeni den breda änden av trekanten. Rulla från den breda änden mot den smala och lägg atta gifflar på bakpappersbekläddplåt, med snibbarna neråt.

Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar.



Pensla med uppvispad ägg och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugn 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.



Baka och njut för bullar med mandelmassafyllning måste
ge ifrån sig den bästa lukten som finns under gräddning*


Information:)

Har stora problem med internet hemma, gör ett litet kort inlägg från jobbdatorn och vill bara säga att Lördag eller Måndag är problemet löst! Och jag har två kanon recept att visa er!!!!!

Weeeeeeeeeeeii*


Å några var sugna vid fotograferingen av den ena bakningen;)

PUSS*


Himelsk Pavlova

Som tårta på vårt fina kalas ville jag prova något nytt och det blev denna pavlova, bakad på maizena. Vet att jag sagt det förr, men detta recept MÅSTE ni prova!!!!!:)



Maräng
4 äggvitor
0,5 krm salt
2,5 dl socker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning
3 dl grädde
1,5 dl lemon curd
Bär

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum, ska gå att hälla bunken uppochner utan att smeten rinner ut:) Häll i socker under fortsatt vispning och vispa till en hård smet. Vispa i resterande ingridienser.
Häll smeten i form med avtagbar kant, om du vill ha raka kanter. Häll smeten direkt på bakplåtspapper om du vill ha ojämna kanter. Gör en fördjupning i mitten till fyllningen med en slickepott.
Sänk ugnen precis innan du ställer in marängen till 125 grader. Grädda mitt i ugnen 1,5 timme och låt sedan kallna i ugnen tills ugnen är kall. Ca 3-4 timmar. Jag gjorde min Pavlova på kvällen och lät den stå till morgonen.



Vispa grädden till fyllningen och blanda med lemoncurden. Häll detta i hålet på tårtan. Dekorera med bär. Funkar alldeles utmärkt med frukt oxå. Kiwi, vindruvor ja, vad som nu kan tänkas finnas i din kyl:)



Lova mig nu att baka denna tårta!!!!! Och njut av bilden på världens bästa Ella som oxå smaskade i sig en och annan marängbit*


Glutenfria hallongrottor

Igår fyllde fina Sofie 25:) Mitt i en flytt och hennes dotters 1 årsdag. Därför bestämde vi oss för att överaska henne:)

Glutenfria småkakor är något av det svåraste att baka i min mening. De "rinner" gärna ut i ugnen och blir bara pannkaka. Därför måste jag dela med mig av detta hallongrottsrecept även om jag bakade dem lite väl länge i ugnen så de blev väldigt smuliga...:) Men goa va de ändå..... hahahah*





175g smör
1 dl socker
1 ägg
3,5 dl potatismjöl
Hallonsylt

Lägg alla ingridienser, förutom Hallonsylten i en skål. Blanda ihop till en deg med händerna och forma smårunda bollar. Lägg varje boll i en form och tryck till ett litet hål. Fyll hålet med Hallonsylt och grädda mitt i ugnen 175 grader 10-15 minuter. Klart:)

Smidigt värre:) Går alldeles utmärkt att byta ut fyllningen mot jordgubbsylt, blåbärssylt, lemon curd eller vad man nu har hemma:) Jag dekorerade mina hallongrottor med glasyr av floursocker och vatten.

Smakligt bak*


Glutenfria mandelmuffins




2 ägg
2 dl socker
2,5 dl glutenfrimix
1 tsk bakpulver
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50 g smör
100 g mandelmassa

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda alla torra ingridienser i en skål och rör sedan försiktigt blandningen i äggsmeten.
Koka upp mjölken och tillsätt smöret. Låt smöret smälta och häll i äggsmeten under försiktig omrörning. Riv mandelmassan och häll denna i smeten.

Häll i muffinsformar 3/4 smet i varje form. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 12 minuter eller tills muffinsen blivit gyllenbruna.



Jag toppade mina mandelmuffins med vit frosting (se recept längre ner i bloggen) och dekorerade med chokladlöv:)

Använd fina muffinsformar så ser det så smakar det inte bara bra, utan det ser riktigt läckert ut oxå!!!

Nu ska jag njuta av denna vackra sommarkväll* Även om jag börjat jobba idag... Men det gick, trots ångesten, riktigt bra....:)

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss*

RSS 2.0