Glutenfri chokladtårta
Fick denna tårta på mammis födelsedagskalas... Å fyller år, det gör hon idag:))
Grattis världens bästa mamma<3


Botten
400g mandelmassa
4 äggvitor
smör
Chokladkräm
4 äggulor
1 dl mellangrädde
1 dl socker
100g hackad mörk choklad
150g smör
50g flagad, rostad mandel
Färska bär
Riv mandelmassan grovt, vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ihop mandelmassa med äggvitorna. Klicka ut på bakplåtsbeklädd plåt, smöra även pappret. Grädda i ugnen 30 minuter ca 150 grader. Låt svalna.
Blanda äggulor, grädde och socker till krämen i en kastrull. Sjud blandningen ca 1 minut. Blanda i hackade chokladen och smöret i bitar. Sjud igen ca 3 minuter.
Dela botten på mitten, så du får två bottnar. Bred chokladkräm på den ena, lägg över den andra och bred ett nytt lager chokladkräm över kakan. Dekorera med flagadmandel. Servera med bär och vispad grädde.
Denna kaka måste vara alla chokladälskares dröm:))
Å just nu nynnar jag på, Nothing can´t take away what u meen to me, nananannana, we were young and wild and free.... nanananananan** hahahah**
400g mandelmassa
4 äggvitor
smör
Chokladkräm
4 äggulor
1 dl mellangrädde
1 dl socker
100g hackad mörk choklad
150g smör
50g flagad, rostad mandel
Färska bär
Riv mandelmassan grovt, vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ihop mandelmassa med äggvitorna. Klicka ut på bakplåtsbeklädd plåt, smöra även pappret. Grädda i ugnen 30 minuter ca 150 grader. Låt svalna.
Blanda äggulor, grädde och socker till krämen i en kastrull. Sjud blandningen ca 1 minut. Blanda i hackade chokladen och smöret i bitar. Sjud igen ca 3 minuter.
Dela botten på mitten, så du får två bottnar. Bred chokladkräm på den ena, lägg över den andra och bred ett nytt lager chokladkräm över kakan. Dekorera med flagadmandel. Servera med bär och vispad grädde.
Denna kaka måste vara alla chokladälskares dröm:))

Kommentarer
Postat av: Mam
Tack o kram!
Postat av: Mam
Tack o kram!
Postat av: Bageriglutenfri*
<3
Trackback