1:a advent

Ligger lite lågt med baket och sockret... Men snart ska även vi fira en söt december:))

Saffranslängder är ett måste! Snart så...




Lchf pannkaka

Fick en lchf kokbok när jag fyllde år, i grundreceptet från boken är det kardemumma, jag böt ut den mot kanel. Detta för att jag nyss läste om alla bra egenskaper kanel har, roligast är att jag inte kommer ihåg en enda...;) men jag vet att jag tänkte att jag måste äta mer kanel och basilika... Haha!
Hade heller inget kokosfett hemma, blev smör istället...

1 port

2 ägg
2 msk grädde
1 msk smält smör
0,5 msk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
Kanel efter smak

Blanda ihop ägg, grädde och smör till en smet. Häll i övriga ingredienser och blanda väl. Stek i smör.

Jag serverade mina pannkakor med turkisk yoghurt blandat med lite vaniljpulver. 
Nästa gång ska jag ta i lite salt i pannkakorna och lite sukrin i yoghurten.

Perfekt som helg frukost, eller som lättare lunch:)

Lchf bröd

Vinnaren hittills! Smakade inte ägg och fick en god skorpa:)

De va en tjej som la upp detta recept på en lchf sida på Facebook, hon gjorde receptet i springform och på 4 ägg så det funkar nog oxå... 

3 ägg
2 dl riven lagrad ost
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl po-fiber
2 msk linfrö
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt 

Vispa upp äggen och rör ner osten. 
Blanda torra ingredienser för sig och rör sedan ner i äggsmeten. Låt vila några minuter.
Forma bröd i valfritt utseende, jag gjorde små "tekakor".
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.




Pastelliga maränger

Sista dagen av fusk med kolhydrater efter denna födelsedags helg bjöd på tacos och glass med kolasås och maränger, allt hemgjort givetvis:)

Jag använde mig av 2 äggvitor och 0,5 dl socker, vispa till hårt skum.
Grädda mitt i ugn (plåt med bakplåtspapper) 125 grader ca 30 minuter (om du gör mini maränger) låt svalna i avstängd ugn.

Jag färgade mina maränger gröna, blå och röda:) 

Enkelt och gott!!!



Laktosfri vaniljglass

Skulle gjort lchf glass men ändrade mig till sist... Receptet är dock lchf men i orginal version med sötströ och vaniljpulver.

Ca 2 big pack lådor

9 dl laktosfri vispgrädde
9 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljpulver

Vispa upp grädden krämig.
Vispa sedan övriga ingredienser till en gul massa. Vispa i äggsmeten i grädden. Häll upp i burkar och in i frysen. 
De första två timmarna rör i glassmeten en gång i halvtimmen. Frys minst 4 timmar, gärna över natten innan servering och ta gärna ut och ställ i rumstemperatur 30 minuter innan det är dags att äta.

Glöm inte att det går att smaksätta i mängder! Bara fantasin sätter gränser:))




Glutenfri cake pop, lchf style

Nu har vi avnjutit 3 rätters:) mums!
Fröknäcke med räksallad till förrätt, wok med ingefära till huvudrätt och cake pop  a la chokladfrossa till dessert:)

1 sats lchf kladdkaka (finns längre ner i bloggen)
Ca 2 msk Philadelphia (jag fuskade och använde Philadelphia marabou...:))
200 gram mörk choklad (för lchf över 70%)
1 msk smör

Smula sönder kakan och blanda i philadelphia. Smeten ska bli "formbar". Rulla bollar av smeten och ställ kallt.
Smält choklad och smöret i vattenbad. Doppa en cake pop pinne i chokladen och tryck sedan i bollen. Låt svalna. Nästa runda, doppa hela bollen.

En vuxen variant med kraftig chokladsmak på dessa barnsliga bakverk.





Glutenfri middag;)

Nu är det bara gästerna och det sista små fixet som fattas... Idag mina föräldrar och svärföräldrar:) imån svåger och svägerska och nästa helg min syster och bästa vän... Man ska dra ut på festligheterna när man fyller 29:))
Haha! 





Glass under process

Fixar vad jag tror kommer bli en riktig höjdpunkt!:)

Fyller år imån, inte för att de är något och fira i år men... Vill inte lägga ut receptet än men som sagt krämig glass utlovas tillsammans med barnslig efterrätt på vuxet vis:)

Nu ska jag mysa med detta lilla charmtroll och det bästa jag har! 
Happy friday!




Glutenfri langos, lchf langos

Var ju tvungen att prova ett recept som lades ut på en lchf sida på Facebook. Jag valde att ta i fiberhusk för att få en krämigare konsistens på smeten samt salta lite.

6 stycken

3 ägg
3 msk créme fraiche (majonäs i orginal recept)
3 dl riven ost
2 tsk fiberhusk
Salt efter smak

Vispa ihop ägg och créme fraiche. Blanda sen i osten, husken och salt. Låt stå några minuter.
Klicka ut 6 klickar på plåt och grädda i 250 grader ca 8 minuter (passa noga!) 

Min tanke är att nästa gång det blir langos, steka dem lite efter ugnen för att få en krispigare yta. (Om man jämför med orginalrecepten som ju är friterade)

Servera med vad du har hemma. Vi hade turkisk yoghurt, lök, bacon, ost.
Mysig plockmat och väldigt gott!

(Tips! Glutenfri langos av mer orginalrecept, ej lchf, finns längre ner i bloggen!)




Glutenfri lchf kladdkaka

Va e de för en dag? E de en vanlig dag? Nej de e ingen vanlig dag för de e kladdkakans dag idag, hurra, hurra, hurra...!;)

2 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl smör
8 rutor 70% choklad
1 dl mandelmjöl
2 tsk vaniljpulver
1,5 msk kakao
4 msk sötning
2 tsk bakpulver

Smält smöret och smält sedan chokladen i smöret. Vispa ägg, grädde och smörblandningen lätt för hand. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp i form, smörad och bröad med mandelmjölet. Grädda 175 grader ca 15 minuter. Var på din vakt! Jag övergräddade någon minut för länge... (För jag trodde inte den var klar efter 15, men den var nog det!;))
Servera med vispad grädde och beroende på lojalitet;) frukt eller varför inte lite nötter.:)






Glutenfritt lchf knäcke

Bakdag idag med knäcke och kladdkaka:) bra dag!

Absolut roligast är att jag mixtrade och hade mig så mycket med knäcket att jag inte kommer ihåg vad jag har i... Men mandelmjöl och smält smör, frön och salt... Sorry:( ska se om minnet kommer tillbaka:))

Kladdkaka har jag iallafall! Men det får eget inlägg!:)







Lchf bröd

Saknade bröd, lite för mycket... Men nu är det fixat:)) har bara bakat oopsies innan och det här var mycket godare i jämförelse!:)

2 ägg
50 g smör
2 dl turkisk yoghurt
0,75 krm salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl po-fiber
2 msk fiberhusk

Vispa ägg, smält smör, yoghurt, salt och bakpulver till en jämn smet.
Vispa i övriga ingredienser. Låt stå 5-10 minuter. Forma sedan bullar och lägg på bakplåtspapper (jag fick ut 9 små frallor) strö över valfritt frö innan det gräddas mitt i ugn 175 grader ca 20 minuter. (Jag höjde till 200 grader sista fem)

Receptet hittade jag hos www.chewpakka.se 




Bye bye sötsug

I november kör vi lchf, det är iallafall vårt mål;) jag måste bli av med mitt hysteriska sötsug som kom tillbaka under graviditeten... Så även om jag förespråkar viktväktarna där ingenting är förbjudet, väljer jag nu att utesluta allt socker för en tid...:))

Igår blev det fylld lök med champinjoner bacon och västerbottenost och till det mos på blomkål. (Även en hederlig sallad, men den gör sig inte så bra på bild;))



Till mormor

Lite av det "hemlighetsstämplade pysslet"




RSS 2.0