Glutenfria muffins

Av sockerkakareceptet, från förra inlägget, gjorde jag idag mini muffins till besöket av en fin vän:)

Min tanke var att göra tigermuffins, färgade hälften av smeten med 2 tsk kakao (ska sägas att jag gjorde en halv sats) och ringlade ner mörka smeten i ljusa... Men detta recept på sockerkaka blir för löst så allt blandade sig ändå... Resultat, en väldigt god, super ljusbrun muffins:)






Glutenfri sockerkaka

Haft min barndomsvän på besök i förmiddags... Vi ses alldeles för sällan men det är alltid lika trevligt när det är dags!!!
Slängde ihop en sockerkaka till kaffet, som jag personligen inte är vuxen nog att dricka;))

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjölmix
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50 gram smör

Vispa ägg och socker luftigt, blanda alla torra ingredienser och blanda i äggsmeten. Värm upp mjölken och låt smöret smälta i. Blanda i smeten. 
Häll i smord och bröad form. Grädda längst net i ugnen, 175 grader. Ca 35 minuter. (Känn med sticka om kakan är klar)





Glutenfria, lite nyttigare, chokladbollar

2 dl dadlar (fin hackade)
2 dl nötter (fin hackade)
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker (vaniljpulver så blir det ännu nyttigare;))
2 tsk kokt kaffe

Kokos

Blanda ihop alla ingredienser till en kletig massa. Rulla bollar av smeten och rulla dessa i kokos. 
Smaklig måltid! Samvetet godkänner fler än en!:))





Glutenfri kladdkaka med violfluff

Till så mycket bättre blev det kladdkaka och violfluff:)

Till violfluffen smälte jag 80 gram violpastiller (från den klassiska tablettasken) i 3 dl grädde. Får dock ej koka!!!
Låt svalna helt, gärna över natten. Vispa sedan upp med elvisp. 

Mycket gott! Ganska mäktigt men man behöver ju inte ta så mycket... Om man nu klarar det...;)


Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1,5 dl mjölmix
100 g smält margarin

Rör ägg och socker. (Vispa ej)
Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten. 
Häll i smöret och blanda ihop till en jämn smet.
Häll i smörad och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen 160-175 grader 30-40 minuter. 

Pyssel

Första pysslet sen lillan kom till jorden (bortsett från dopet) påbörjat 👍 
Love it! Hemlig stämplat dock...;) men det kommer en dag ni får se det:))

Nu ska jag ta mig en bananbröds macka!:))



Glutenfritt bröd

Gjorde tre limpor till... Just sayin:))) bananbröd is tha shit!!!:)




Glutenfritt fröknäcke

Favorit i repris:)

(Glömde fota dock, tog kort på gamla inlägget...)

2 dl maizena
3 dl fröer ((Max 1dl linfrö) jag använde denna gång linfrö, pumpafrön, solrosfrön 1 dl/frö)
0,5 dl olja
2 dl kokt vatten

Blanda maizena med fröerna. Häll i olja och vatten. Bred ut på bakplåtsbeklädd plåt. Jag tycker knäckebrödet ska vara tunt och krispigt. Grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader i 60 minuter. Låt sedan knäcker stå kvar i avstängd ugn tills den svalnat alternativt över natten




RSS 2.0