Glutenfritt bröd

Gjorde mitt bananbröd återigen, det tar lixom slut för fort... Hela familjen vill ha:))

Hade dock endast två bananer hemma så tog en halv dl mer yoghurt ist. Hade heller inte något grovt mjöl hemma så tog ur finax fiberbröd mix (tyckte ändå inte det brödet var någon höjdare) det resulterade i ett jätte gott grovt bröd utan gummi konsistens! Precis som det ska vara!

Recept i två inlägg ner:))

Nu har vi varit på babymassage jag å lillan:) super mysigt! Längtar till måndagar och sörjer att nästa måndag är sista gången...:(

Glutenfri tårta med spetsmönster

Har haft två saker jag velat pröva, båda efter inspiration från gruppen kakburken på Facebook:)

1) baka tårtbotten på "tre lika" recept. 

2) måla spetsmönster med kristyr.

Så nu har jag provat båda:))
Botten; ta tre glas, fyll ett med ägg, häll nästa med socker och sista blandade jag mix med potatismjöl samt två tsk bakpulver. Vispa ägg och socker vänd i mjölmixen. Grädda i smord form i nedre delen av ugnen 200 grader, va 40 minuter.



Att göra spetsmönstret var svårare än jag trodde men övning ger färdighet!:)


Tårtan är fylld med grädde/hallonsylt samt glasscreme med extra vanilj.

Glutenfritt bananbröd

Har sagt det innan och säger det igen... Mumms!!! 
Världens godaste, världens smidigaste:) ni måste prova! 
Gjorde om receptet lite enbart för att jag hade tre halv taskiga bananer:)

7 dl mjölmix (jag blandade grovmix och ljusaremix)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl fröer (jag tog linfrön och pumpafrön)
3 bananer
2,5 dl yoghurt

Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananerna och blanda med yoghurt. Blanda ihop det torra med banan blandningen. Klicka ut till ett bröd på plåt. Går att forma en aning med fuktiga händer.
Grädda i nederdelen av ugnen ca 30 minuter, 200 grader.




Glutenfri bakning

Så har vi börjat försöka gå ner de här gravid kilona då... Bakning å viktnedgång går väl inte riktigt hand i hand... Men i veckan ska jag iallafall få baka mina älskade hallongrottor på beställning till mannens brorsdotters fyra års kalas:)) alltid nått! Annars har jag massvis med sparade recept jag skulle vilja klura om till glutenfria men det får väl bli till jul eller nått...;)


Absolut sugnast är jag på att baka dessa små bakverk:))


Å en brownie med kondenserad mjölk:) mums!

RSS 2.0