Glutenfritt fiberbröd av mix

Mitt favoritbröd, finax havrebrödmix, är borta... Hittar det ingenstans... Det som var sååå gott, smidigt och enkelt... Därför provade jag nu fiberbrödmixen av samma märke. Tyckte smeten blev väldigt kompakt... Men istället för att konstatera att jag behövde mer vätska tänkte jag "ååå jag kan göra korgbröd..." De var en mindre bra ide...;) brödet fick ingen färg, jäste ingenting men smakar gott och fick ju fint mönster. 

Man ska vara ärlig även när man misslyckas...;) haha!





Glutenfritt på smultronstället

Tipsar om Smultronstället i Söderköping. En glassrestaurang med koll på både gluten och laktos:) det var de intoleranserna som fanns i vårt sällskap. (Va inte hungrig när ni kommer hit!!!)




På väg upp hade vi picnic med pannkaksrullar fyllda med köttfärs, smörgåsar, jordgubbar och melon. En varm och mycket trevlig dag!


Och när ni ändå är där...;) kolla gärna på Göta kanal, bara det är ju mysigt:))



Glutenfritt på kaffe och krackel

Eller inte glutenfritt på kaffe och krackel... Förra året vi var på detta lilla ljuvliga fik vid landsjön, fanns flera glutenfria alternativ som alla var hembakta. 
När vi var där igår fick jag en chokladcookies från Semper, stor som en femma max, medan Martin fick festa på en chokladboll stor som en knuten näve... Haha! Så ur allergi synpunkt rekommenderar jag er inte att åka dit, ur mys synpunkt kan det vara ett av de trevligare fiken i trakten!:)




Glutenfri jordgubbstårta

Den lilla hjälpredan vägrade somna om, som vi brukar göra efter tidiga morgonmålet... Så då var det bara att sätta igång...;)




Min tårta är som sagt fylld med sommar choklad fluff(=minst 100g, gärna 200g, choklad och 3 dl grädde. Låt chokladen smälta ner i grädden i kastrull. OBS! Ska ej koka! Låt stå i kyl, minst 6 timmar och vispa sedan upp till önskad konsistens. Perfekt att fylla tårtor med!) Just nu går trenden att göra fluff av allt! Jag har inte provat men fluff av algrensbilar, gelé hallon, saltlakrits, bubblits... Bara fantasin sätter gränser...

Lager två i tårtan består av glasscreme (=vaniljkräm blandat med grädde) samt ett lager jordgubbar. Glasskräm över tårtan, spritsar och spacklad med vispgrädde. Dekorerad med jordgubbar och mynta:)

Nu är det bara gästerna som fattas, och att marinera köttet:))

Glutenfria enchiladas

Måste tipsa om en riktig kanon lunch! 
Grunden i rätten är ICAs hyfsat nya glutenfria tortilla bröd. Har ni inte testat dem, gör det! Super goda!!!

Till 1 enchiladas 
2 glutenfria tortillabröd
Mjukost 
Babyspenat
Skinka
Riven ost
Smör

Bred mjukost på båda bröden, häll över lite riven ost, lägg ett par skinkskivor och några spenat blad på ena tortillan och lägg ihop bröden. 
Stek i smör i panna till tortillan fått fin färg på båda sidor.
Servera med en god sallad.


Vill du servera som tilltugg till drink, bred vitlöksost (typ cantadou) på båda bröden, strö över riven ost och sätt ihop tortillan, stek som ovan. Skär i tårtbitar innan servering. 

Min sommarchokladfluff står på kylning, imån blir det tårta! Det får ni inte missa!!!



Glutenfri räkmacka

Ett måste sommartid är grännabergets räksmörgås. Super gott glutenfritt bröd! Bäst här i trakten iallafall:)


Jasmin sov under maten, annars har det varit vaken dag med inslag av skrik kan man säga... Haha! 




Glutenfri rulltårta med prickar

Följer massa roliga bak trådar på Facebook och något som återkommer just nu är rulltårta med figurer... Jag gjorde min prickig, försökte senare mig på hjärtan men det blev inte alls lika bra... 

Använd dig av ditt favorit rulltårte recept eller använd mitt... (Utan mönster görs receptet 1/4 mindre, alltså på 3 ägg, vilket är orginalreceptet)

4 ägg
2 dl Socker
1,33 dl potatismjöl
1,33 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
Hushållsfärg

Vispa ägg och socker riktigt poröst, jag använder min visp ställning, då behöver jag inte stå och hålla vispen under tiden för här ska det vispad till sockret löst sig.
Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan i smeten.

Ta ca 1 dl av smeten i en ny skål, färga i valfri färg och blanda i 2 tsk extra potatismjöl. Använd en chokladpenna, en sprits eller annat verktyg och måla valfritt mönster på bakplåtspapper. Grädda 1 minut i 250 grader, häll över resterande smet och grädda klart, 5 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper medan kakan är varm, dra bort pappret och voilà, rulltårta med mönster...:) nu måste rulltårtan vändas ännu en gång för att mönstret ska hamna på utsidan, fyll tårtan och rulla ihop. Ex på fyllning; sylt, bär, glasscreme (vaniljkräm blandat med grädda) eller smörkräm, min favorit!

Chokladsmörkräm

150 g smör
1dl florsocker
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Rör mjöl och socker, alt vispa med elvisp, rör i resterande ingredienser och vispa bort alla eventuella klumpar. Smörkrämen är redo att användas.


Glutenfri jordgubbstårta

Det har hänt mycket sen sist... 

Jag har blivit mamma!!!:))



Har sagt förr att min blogg är min egna receptsamling och därför kan det ibland bli väldigt långa pauser...;) men nu under mamma ledigheten kanske det är dax igen...

Årets midsommartårta, dock med färdigköpt botten från brima (anser fortfarande att man ska göra det smidigt för sig på midsommar!) fylld med färska jordgubbar/chokladpudding samt ett lager med grädde/jordgubbssylt. Spacklad och spritsar med grädde och dekorerad med jordgubbar.



Ska försöka mig på en något mer aktiv uppdatering, får se om jag lyckas;)

RSS 2.0