Glutenfritt mörkt bikarbonatbröd

Fick ett kanon brödrecept av min kusin, Ida. Visst låter det gott!!
Ska försöka hinna testa detta till helgen tänkte jag men kanske du hinner testa det innan?!:) Och det bästa av allt, du behöver inte jäsa brödet!!!

Detta räcker till 2st limpor.

Blanda: 4dl ren havre, 8dl mix med fiber, 2dl boveteflingor (tex. Risenta) 4dl rivna morötte,r 1dl krossade linfrön, 4msk pofiber, 4tsk bikarbonat och 2tsk salt
Tillsätt följande i den torra blandningen: 8dl fil eller mild yoghurt, 1/2 dl flytande honung, 1/2 dl mörk sirap, 1dl lingon. Blanda allt och häll ner i två stycken smorda (tex. olja) brödformar.

Grädda i 200 grader i nedra delen av ugnen i ca 1h. Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler. Om du inte vill äta upp brödet direkt så skiva upp det när det svalnat och frys in. Det är jättegott att bara tina eller att rosta i brödrost direkt från frys. Ev. Kan man tillsätta lite mix till, men det får inte bli för mycket så att det blir torrt och tråkigt! Det går även att byta ut tex. Boveteflingor mot nötter eller russin...det är bara fantasin som sätter stopp!!! :) ta det du har hemma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0