Bananpannkaka

Med vaniljpulver, kan det bli godare;))
Fantastisk start på dagen

Smothie idag med Blåbär och hallon:)) mums! Tänkte göra bananpannkakor, men det får väl bli lunch isf, vem kan motstå detta säkra kort:))
Glutenfri pasta

Recept som utlovat! Hittat i "glutenfria kokboken" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson...

2-3 port

1 msk fiberhusk
0,5 dl vatten
3 dl fin mix
1 ägg
1 krm salt
1-2 msk vatten 

Orginalreceptet är gjort i matberedare, jag gjorde för hand...

Blanda fiberhusk och vatten, låt svälla någon minut. Häll i mjölmixen och sedan ägget och salt. Arbeta väl. Droppa i vattnet till klibbfri deg bildas. Arbeta degen en stund, låt vila i plastpåse.

Jag fyllde mina ravioli med turkisk yoghurt (borde valt kesella), bacon, Västerbotten ost och svamp.

Pastan går givetvis att formas till alla typer av pasta varianter.
Då kan dock koktiden variera.
Raviolin kokade jag i saltat vatten i tre minuter.
Glutenfri pasta

Jag har alltid velat prova, aldrig vågat... Så dumt! Så gott! Blev väl inga vackra skapelser, men övning ger färdighet... Och jag övar gärna igen om ett tag:)

Lite typiskt att falla in i kolhydratsfällan efter två dagar, men vi hade barnfri kväll idag och ville hitta på nånting tillsammans, umgås. Men då Martin är väldigt förkyld var begränsningarna att vara hemma... Laga mat! Perfekt ide! Och väldigt mysigt:)

Recept kommer, provade en av mina kokböcker i hyllan så måste dubbelkolla men bilder kommer här!

Ett nytt år...

Jag börjar, som många andra, det nya året med att ta tag i mina gravidkilon. Lyckades till bröllopet gå ner 20kg, blev gravid och gick upp dom igen... Men jag lyckades då och kommer lyckas igen! 

Jag kommer köra viktväktarna i grunden men inspireras av lchf och utesluta stora kolhydratskällor. Till våren kommer jag även börja springa igen, det behöver både jag och hunden. Därför ett tag framöver kommer ni få följa min resa mot målet och det kommer nog dröja ett tag innan jag bjuder på riktiga bakverk... Dock en och annan dessert, precis som förra gången.

Till frukost idag blev det smothie på 

1 dl vaniljyohurt
1 dl mjölk
1 banan
BlåbärNyårs meny

2015 är här, men jag kommer aldrig glömma 2014... Året jag blev mamma till det här lilla trollet (här tillsammans med sin moster) <3


Ikväll bjöds det på gratinerad hummer a la Moberg:)Biff Rydberg med aioli


Samt chokladfondant:)


Gott nytt år! RSS 2.0