Glutenfria cupcakes recept

Efter förfrågning om cupcakes receptet som liger väääääldigt långt bak i bloggen så kommer här en uppdatering:)

Muffinssmet

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl glutenfrimix
1 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50g smör

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör försiktigt i detta i äggsmeten. Koka upp mjölken och tillsätt smöret, låt det smälta i den varma mjölken. Häll blandningen i smeten under försiktig omrörning.

Häll i formar och grädda i mitten/nedre delen av ugnen 200 grader ca 10-15 minuter, lite efter storlek på muffinsen.
Tips! Grädda i vita "vanliga formar" och innan dekoration ta ur muffinsen och lägg i dina"finare" formar så syns mönstret på formen mycket tydligare:))

Min absoluta favorit smaksättning är 1-2 mosade bananer och 75g hackad mörk choklad.
Men bara fantasin sätter gränser. Citronskal, hackad vitchoklad, äppelbitar, mandel, kakao och chokladbitar....

Och glöm inte mitt snabbhetstips... När du får oväntat besök;) Mixwells muffinsmix. Blandas med vatten och olja - Klart:) Går oxå att smaksätta med vad man vill:))




Frosting

60g margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg

Vispa margarin, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa sist i philadelphiaosten och blanda i karamellfärg, om du inte vill ha vit frosting, då låter du den vara som den är...

Även frosting kan smaksättas efter muffinsens smak. Varför inte bananmuffins med choklad frosting(kakao) eller citronmuffins med limefrosting...

Dekorera med sugerpaste, sockerkulor, strössel eller vad du har hemma:))


Färskt glutenfritt bröd från Pågen<3

Fick prover från Pågen i Fredags... Tänkte varför får jag dehär....?? Känner säljaren såpass väl att han vet att jag inte tål gluten... Men till min förvåning----- de va glutenfria!!!!!!!



Vad jag vet kommer brödet i butik V. 40, om det gäller hela landet vet jag inte... Men iallafall i Jönköpingsområdet:)) Och de kommer ligga i "vanliga" brödhyllan...



Ljusa brödet har jag inte hunnit testa än... Men det känns såhär tredagar  efter bakdag fortfarande väldigt saftigt, och det smular INTE!!!!;)



Mörka surdegsbrödet var kanongott!!! Massa frön och gotte i:))

Ända - får brödet för att det är lika "litet" som en fria skiva... Men annars ger jag all kärlek till Pågen som förstått att vi är en stor marknad<3 <3 <3

Ost och skinkpaj



Använde pajdegsreceptet nedan och fyllde med skinka, ost och äggstanning:)) Mumma*


Igår var jag på dop för lilla söta Emilia, sjöng även på detta i kyrkan vilket gick bra å tack till fina Linnéa som kompade mig! Vad hade jag jort utan dig???!!!<3
Mamma Mikaela hade iallafall gjort en kanon god köttfärspaj med deg gjord på bla mosad potatis. Detta recept kommer ni få ta del av så snart jag skickat över bilderna till datorn! Missa inte för det var kanon gott!!!:)



Tyvärr glömde jag ta kort på lilla Emilia, vet inte riktigt hur jag tänkte där.... Men ska se om jag inte kan få tag i ett kort så ni får se hur söt hon va:))'


Glutenfri Äppelpaj



Tog tillvara på fallfrukten idag, så slank även ner två små söta päron i pajen...

8 äpplen
75g margarin
2 dl glutenfrimix
1 dl fibrex
0,5 dl boveteflingor
2 nävar solroskärnor
0,5 påse flagad mandel
50g mandelmassa
0,5 dl vitsirap
1 dl socker

Helt enkelt, ta vad du har hemma, men se till att de torra ingredienserna slår mot de blöta, så pajen blir smulig:)
Mosa ihop alla inredienser i en bunke till en smulig massa. (ej äpplena, de ska skalas och skivas) Lägg i äppelskivorna i en pajsform och klicka över smeten. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20-25 minuter. Servera till vaniljvisp:)



Om nu hösten ska vara såhär grå och tråkig får vi väl göra det bästa vi kan för att muntra upp dagarna:) Äppelpaj är en sådan mysgrej i höstrusket:)

Hur ska jag bära mig åt för att äta upp alla dessa äpplen?:)

Å trots att jag nu bakat pajer, gjort storkok äppelmos syns det inte äns att jag vart på trädet... Tips på saker med äpplen mottages gärna!!!:)

Love<3

Glutenfripizza vs "vanlig"

Har försökt mig på att mobilblogga för att kunna uppdatera bloggen oftare, men det vill sig inte riktigt... Så därför kommer här vad förra inlägget skulle varit...:) hahahaha*



Pizza från Evergreen, i Jönköping! Bakas med aluminiumbotten i ugnen.



Skiljer dock en aning i storlek på den fria och "vanliga", för mig ovanliga;) Men då slipper man å andra sidan slänga hälften för man inte orkar äta upp:)


Blir så glad när det vankas glutenfri pizza! En riktig höjdpunkt!

Nu står äppelpajen i ugnen, en "tager vad man haver" vaiant, det får ni inte missa! Kommer strax:)

Puss puss*

Glutenfripizza

img_9090 (MMS)

Glutenfripizza från Evergreen:) gott e de:)


Glutenfri Kladdkaka

En lite smått bakis dag som Söndagen blev, efter studentfest på lördagen, där jag för övrigt var äldst med mina 26 år:) hahahaha* va det dax att baka kladdkaka:)

Vi googlade oss fram till ett recept och det blev jätte gott:) Ellen hade ingen Kakao hemma, så den bytte vi ut mot oboy;) Blev en kladdkaka med kola smak:)



2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl glutenfrimix (vi använde lailas blåa)
4 msk kakao (som blev oboy)
2 tsk vaniljsocker
100 g margarin (Vi tog 1 dl flytande)

Blanda ägg och socker i en bunke. Blanda alla torra ingredienser för sig och häll sedan i äggsmeten. Smält smöret och blanda i.
Smörj och bröa en form med glutenfritt ströbröd, häll i smeten och grädda nedre delen av ugnen ca 20 minuter 175grader. Kakan ska vara kladdig!:)
Servera till glass eller grädde, och bär:)

Vi letade efter mörkchoklad att stoppa i, tror rostade pinjenötter oxå hade varit kanon gott:)
Kom på nu att jag har ett favorit recept på kladdkaka här hemma med pinjenötter... Det får bli nästa gång det vankas kladdig kaka:)




<3Det var så himla mysigt att träffa Ellen igen! blod är tjockare än vatten och du är mitt blod..... tihi* hahahha*<3

Glutenfri lasagne

Har spenderat hela helgen hos min älskade lilla syster i Kalmar:)



Hon va så söt när hon sa att "Sara jag har köpt så du kan lära mig att laga lasagne..." Hahhahah*


Så det gjorde jag:) Brukar säga att gör man en kalas god, ganska fast köttfärsås. Samt en krämig smakrik ostsås, så kan man inte misslyckas:) Huvudkryddan i lasagn, ska i min smak, vara oregano och det ska vara mycket:) Mumma va gott det blir då! Och osten i såsen ska vara smakrik och lättsmält.

Börja med ostsås i formen, lägg sedan i glutenfria lasagneplattor, köttfärs, sås osv... Toppa lasagnen med riven ost och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, tills plattorna är mjuka, 175-200 grader:)


Vila i frid<3



Ett Jönköping i sorg...

Åkte precis förbi Kinnarpsarena, samtidigt som radion spelade "Håll mitt hjärta" efter ett minnestal om Stefan och att se ett så enat, sörjande Jönköping... Då blir man varm... Tror jag talar för alla att Stefan var väldigt omtyckt... En ikon för Jönköping...

Efter SM-guldet 2004, sjöng Stefan sin egna låt - "De är dax att gå hem nu..." å idag var det din tur...

Vila i frid

Bläbärssylt & Äppelmos

Idag bestämmde jag mig för att ta tillvara på alla råvaror i trädgården... Speciellt äpplena vet jag inte riktigt hur vi ska kunna göra åt... Men brukar spara några röda äpplen i trädet till fånglarna under vintern och för att det är så vacker med det röda mot den vita snön...



Blåbärssylt
blir ca 1,5l sylt

1 kg (2liter) blåbär
1 kg Syltsocker

Skölj och rensa bären. Blanda bär och socker i en gryta. koka upp och låt koka ca 5 minuter.
Ta grytan av värmen och skumma väl. Låt stå ca 15 minuter och rör om ett par gånger under tiden.
Häll upp i varma, rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

Tips! När sylten kokat klart, häll i en näve chokladlinser, lovar att det blir kanon gott:)




Äppelmos med vanilj
blir 7-8 dl mos

1 kg äpplen (i mitt träd växer Ingridmarie)
2 dl vatten
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
1 tsk atamon (konserveringsmedel)

Skala, kärna och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet.
dela vaniljstången och skrapa ur fröna, häll i grytan, låt gärna hela stången koka med, men glöm inte ta bort den innan moset hälls upp i burkar.
Låt skjuda 30 minuter, rör om då och då.
Rör i sockret under omrörning och rör tills sockret smällt. Tag av från värmen och häll i Atamon.
Häll upp i varma, rengjorda burkar eller frys in moset när det kallnat.


Glutenfritt Majsbröd

Kunde inte vänta så länge, så det blev polentabröd redan idag:)



Såhär i efterhand borde jag penslat dem med mjölk istället för vatten, för färgens skull... Men gottigt blev de:))

3 dl glutenfri mix
3 dl majsmjöl
0,5 dl PO-fiber
25g jäst
2 msk matolja
0,5-1 dl polenta (egentligen 1 msk fiberhusk)
1 msk salt
1 tsk socker
3,5 dl ljummet vatten
2 tsk blandade brödkryddor

Blanda smulade jästen och polentan med fingerljumma vattnet. Låt stå ca 10 minuter. Blanda i resterande ingredienser och knåda degen väl. (Blanda i mer mix vid behov.) Låt jäsa under bakduk 45 minuter.

Undvik att knåda degen för mycket efter jäsning. Var lätt på handen och forma bullar. Pensla med vatten (eller mjölk...) och strö över linfrön.
Baka i ugnen ca 10 minuter. I mitten, på 225 grader.


Hoppas det kommer fram av bilden hur luftigt det blev...:)



Kvällsmaten blev en nybakad fralla och vaniljyoghurt med russin, linfrön och solroskärnor... Som slutenintolerant saknar jag en riktigt god frukt musli... Det får jag nog göra en gång när jag tänker närmare på det... Men min blandning är oxå god:) För jag älskar russin<3



Och denna härliga höstdag tändes brasan för första gången på säsongen... Så nu blir det höstmys här hemma...

Love*





Glutenfritt pitabröd

Till Tacogratängen nu ikväll kände jag för att baka pitabröd... Oturligt nog var fiberhusken slut, jag tänkte vad har jag hemma som sväller i vatten och oxå får den där gelé aktiga konsistensen??? Polenta!!! Av en oturshändelse har jag nu, i mitt tycke, kommit på värsta grejen.... Aldrig tidigare varit med om en deg som jäst sig så stor eller som pöst upp såååå mycket i ugnen... Polenta kommer jag använda väldigt många mer gånger... Kan lova ett bröd till redan i veckan!!!



3 dl glutenfri mix
3 dl majsmjöl
0,5 dl PO-fiber
25g jäst
2 msk matolja
0,5-1 dl polenta (egentligen 1 msk fiberhusk)
0,5 msk salt
1 tsk socker
3,5 dl ljummet vatten

Blanda smulade jästen och polentan med fingerljumma vattnet. Låt stå ca 10 minuter. Blanda i resterande ingredienser och knåda degen väl. (Blanda i mer mix vid behov.) Låt jäsa under bakduk 45 minuter.

Baka ut runda tunna plättar av degen. Lägg ihop dem två och två och tryck till kanterna med fingret. Ju tunnare plättar desto frasigare bröd.

Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter i 250gredig värme.



Missa INTE nästa bröd på denna himmelska deg:)

Minnet är kort  men gott... hade oxå glömt köpa tacokrydda så måste bara dela med mig av en kryddblandning jag hittade på detta...
Till 1 kg nötfärs tog jag;

1 msk spiskummin, 1 msk chilipulver, 1 tsk kakao, 2 msk maizena, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk cayennepeppar och oregano & salt efter tycke och smak.... Jätte gott blev de:)

Å här kommer fynd nr 2 från Ullared:)



Nu e jag så trött så nu väntar en dusch, slö tittande på tv och sängen.... Ååååhh vad jag har längtat;)


hahhahhahaha:) <3 mannen i livet <3

1 årskalas

I Fredags fyllde våran älskade gullegris 1 år! Martins brorsdotter! Så i Lördags var det kalas:)



Martin & Ella

Ni vet hur glad man blir som glutenintolerant när folk verkligen tänker på en vid sådanna tillfällen... Så tack Sofie och Daniel för det!!!! Antagligen mest Sofie, för hon stod nog för baket kan jag tänka:)

Check this out.....:)



Först va de paj, hon hade gjort mitt pajdegsrecept nedan, men uteslutet kesellan, och det var faktiskt kanon gott!! Kyckling var fyllningen för dagen MUMS*


Buffé på mumsigheter:) Recept på marängbakelserna med jordgubb emellan vill vi ha Sofie!!!!:)




Pavlova (se recept nedan) Den rosa tårtan va inte glutenfri, men var så vacker så den får åka med ändå.....:)


Glutenfria cupcakes

Sa ju att jag va så himla sugen på att baka cup cakes, egentligen just nu på att dekorera....:) Så hittade några av mina mandelmuffins i frysen och tog ut för att tina. Precis när de var klara för dekorering kommer min kära sambo och säger. Oooh, det där har jag alltid velat göra. (Spritsa glasyr, för det hade han sett på tv-shop när han var liten...)

Så här kommer Martins cupcakes..... hahahaha:)



Han dekorerade med ljusblå frosting och chokladlinser samt olika typer av sockerkulor.

Men visst blev de fina! Han e duktig e han....:)

Så det dröjer nog inte så länge innan det blir cupcakes igen, för mitt dekoreringssug finns fortfarande kvar:o



Nu blir det fika på balkongen<3

Och just de, tips på någonting gott, ett recept ni vill ha hjälp med. Ett recept ni vill omvandla till glutenfritt... Ja, vad som.... Alla tips tas emot med värme:)

Glutenfria Hastbullar

Snabba, enkla och jätte goda bullar:)



Ca 20st

5 dl glutenfrimix
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
100g smör
1 ägg
2 dl mjölk

Pensling/garnering
1 ägg
pärlsocker
hackad mandel

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Finfördela fettet i blandningen, tillsätt ägget och mjölken. Arbeta ihop till en deg. Klicka i formar och pensla med ägg. Strö på pärlsocker och mandel och grädda mitt i ugnen 10 minuter 225  grader.

Mumma*


Bageri glutenfri

Vad som började som en lite lätt irriterad och stressig dag visade sig bli helt okej. En härlig träning på gymmet med bästa mamma och påvägen hem hittade jag en hundralapp:) Kanske borde köpa en triss;)

Imån blir de bak* Sugen på cupcake faktiskt:) Vet att jag gör det ganska ofta men det är det roligaste jag vet, att få dekorera och pilla:) Hahhahaa* Så får de bli ev. något mer:)


Måste även dela med mig av ett av två bästa fynd av Ullaredsresan:) Mitt nya överkast!:) Det andra bästa fyndet e en kristallkrona men jag har inte köpt lampor till den än, så den får ni se när det är klart:)


Isn´t it lövely<3

Blev en dyr resa men med massa fina roliga saker med hem! Kanske får ni se något av det här på bloggen i form av bakredskap:)

Sussa sött*
Hörs imån*


RSS 2.0