Glutenfri tagliatelle

Våga pröva pasta! Så gott och faktiskt smidigt:)) eftersom denna familj numer äger en pasta maskin blev det idag tagliatelle!

(Recept hittas under glutenfri pasta, med ravioli bild:))




Semlansdag:)

Å så var den här... Dagen vi frossar semla... Får se om det blir någon här, beror nog vad det står på vågen senare idag...;) 
Förra året köpte jag glutenfria semlor på Malmborgs i Jönköping. Vet inte hur det ser ut idag men går ju ringa och se om de har även idag...:) även centralbageriet i Huskvarna har haft... 
Glad fettisdag!

Och godast, att baka sin egen semel favorit!

Créme brulée

10 propoints för en form med kärlek...? Självklart!
Allt made by Martin! (Jag lägger här med ner all dessert göra, det är nu på hans ansvar!;))

6 port.
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 vaniljstång
(Martin la även till lite extra vaniljpulver)

Vispa grädde, mjölk och äggulor.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången, blanda med lite av sockret och blanda i allt socker i smeten.
Fyll smeten i formar och ställ på plåt.
Grädda i 95 grader ca 2 timmar tills de satt sig och ej är lösa när du vickar på formen. (Martin höjde till 125 grader efter två timmar och körde ca 30 minuter till)
Kyl i kylskåp, gärna över natten. 
Häll över råsocker vid servering och bränn med brännare alt kör i ugn på grill.

Recept av Leila Lindholm.


Smaksensation utlovas!

Glutenfria semelwraps

På tisdag börjar jag Viktväktarna igen och mitt förra försök att äta nyttigt dog efter två veckor då jasmin blev dålig... Men nu är vi tillbaka igen!

Innan tisdag fanns egentligen två bakverk jag ville baka, de va dessa wraps och en salt kola tårta... Mannen fyller visserligen nästa helg så nån slags tårta ska vi väl få ihop även med points räkning;)

Jag gjorde mitt favvo bull recept, som enligt mig, ska bakad på Lailas blå mix... (Idag gjorde jag halv sats och det receptet kommer här...)

50g smör
2,5dl mjölk
25g jäst
0,25tsk salt
0,5dl socker
7dl mjölmix

Smält smör, häll i mjölk värm fingervarmt (37grader). Häll vätskan över smulad jäst rör tills jästen löst sig. Blanda i de torra ingredienserna. Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter. 
Jag delade min deg sedan i åtta delar och kavlade varje deg till en rund form, i storlek att jag kunde grädda två och två på plåt. Detta blev något för tjockt då några sprack vid ihopvikandet så 10-12 wraps hade jag fått ut nästa gång. Grädda 230 grader ca 3 minuter.

Fyllningen rev jag 200g (?liten rulle) mandelmassa, blandade med lite grädde (ovispad) till rätt konsistens och hade i en halv påse rostad flagad mandel.

Fördela fyllningen på brödet, spritsa över grädde och vik ihop som en taco wrap:)

Bon apetit!





RSS 2.0