Bröllopsveckan börjar...

Laddar med ansiktsmask och hårfärg...

Då så börjar första bröllopsveckan för året... Först med kuselinen å sen med fina vännen, så kan nog lova massa smaskigheter från dessa två lördagar att kika på! Och när dessa två bröllop är över, är det bara ett bröllop kvar... Nervös... Joråsåatt...;))

Å grattis till Fia på examensdagen oxå! Fira henne ska vi klara av först! Å på Söndag är det tårtbuffe för världens bästa systeryster å bästaste svågern som gått å förlovat sig!!!:)) som sagt, massa gott att vänta och en fullspikad helg!


Glutenfri rabarberpaj

Glömde bilden... Igen... ;)) haha!!


Glutenfri rabarberpaj

Efter en dag på jobbet fick jag ett stort NEJ till att laga mat åt mamma såhär på morsdag, det var dock okej att fixa en efterrätt. Kunde inte bestämma om jag ville göra en smulpaj, marängpaj eller en knäckpaj... Så här kommer receptet på min variant av knäckig smulpaj:))

500g skalad rabarber
0,5 dl syltsocker (alt strösocker och potatismjöl)
0,5 dl flytande margarin
1 dl socker
3 dl mjölmix (använde en fiberrik mix, vilket gav lite tuggmotstånd)
2tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
flagad mandel

Skiva rabarbern i cm tjocka skivor och lägg i en pajform. Strö över syltsockret. Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker och mjölmix med fingrarna till en smulig konsistens. Blanda i sirapen och fortsätt jobba med fingrarna för rätt form på smulorna. Om degen blir för klibbig och smulorna för stora, blanda i mer mix.

Häll smulorna över rabarbern. Grädda i nederdelen av ugnen 175 grader 30-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Servera tillsammans med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.

Mycket, mycket uppskattat! Och, för att vara en paj, relativt fettsnål:))


Glutenfri pizzadeg

Absoluta favorit receptet på pizzabotten, godare än hos pizzerian!;)

Till 2 stora pizzor, eller 1 långpanna
25 g jäst
2dl vatten
1msk fiberhusk
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
3,5-4 dl glutenfri mix

Smula ner jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt. Häll över jästen och rör till den löst sig. Blanda i fiberhusk, rör om och låt svälla ca 10 minuter. Massan ska bli gelé aktig i konsistensen. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Dela degen i det antal pizzor du önskar baka ut och kavla ut varje del till önskad storlek på mjölad bänk. Ju tunnare desto godare, är min mening:) lyft över på plåt och nagga botten. Fyll med tomatsås, skinka, champinjoner, ananas, oregano och ost. Bara fantasin sätter gränser på en pizza fyllning! Grädda 250 grader, 12-15 minuter, mitt i ugnen.

Vill du ha bottnar att frysa in, grädda ofyllda samma grader i 7-8 minuter.

Kan rekommendera måltidslösningars kebabsås till! I Jönköping är det ett måste med vit sås till pizza, och måltidslösningars kebabsås smakar både gott och Jönköping!!!;))

Nu blir det Fredagsmys;)
Även om det inte blir pizza idag, för den ligger i magen sen en annan dag!!;))

<3


Glutenfri lyx torsdag

Varmrökt lax, potatis och romsås... Lyxigt värre!!!:))


Glutenfri räkmacka

Festival mys!!!:)) på morotsbröd från brima:)) fint e de!!!

Å nu var det en mindre bra låt, så tar en bloggpaus;) men kom igen nu Robin, så kör vi Eurovision i Sverige även nästa år!!!:))


Väldans lätt sallad

Måste tipsa om favoriten till grillat, vattenmelon, fetaost pressa över lime och gärna lite mynta blad, klart för servering!
Kittlar dödsskönt i kistan;)


Glutenfri mjukglass

Släng dig i väggen viktväktarna, idag tar vi sommar, ses imån igen å taggar ny vecka:))

Lekeryd + glutenfri våffla = lovely och så Fia på det så är det = kärlek<3


Melodifesten börjar:))

Vilken häftig öppning och shit va dom lyckats med scenen! Bra där Christer Björkman!;)

Bara ett konstaterande såhär på Tisdagskvällen:))

We are one!


Glutenfria hallongrottor

Hallongrottorna får ni recept på igen, för jag lovar att detta recept ej går att misslyckas med!

250 g smör
1,5 dl socker
6 dl glutenfrimix
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 msk pofiber
1 dl marsanpulver

Rör smör och socker poröst, blanda i alla ingredienser förutom mjölmixen. Blanda i 4 dl mjölmix och resterande 2 dl lite pö om pö. Ställ kallt i kylen ca 30 minuter. Rulla degen till längder och skär i cm stora bitar. Rulla till en boll, lägg i form och tryck en liten fördjupning i kakan och fyll med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 8-12 minuter.

Och Miah, jag är så lycklig för er skull och längtar ihjäl mig till er helg i Juni då ni äntligen blir herr och fru!!!<3


Glutenfria banan cup cakes

Igår var det dax, Miahs möhippa var kommen:)) blev en kanon dag med mycket skratt och tårar i positiv bemärkelse!:))

På min lott föll lunchen, bakade cup cakes, hallongrottor och gjorde pastasallad och dadlar i bacon. Riktigt lyckat!

Cup cakesen gjorde jag med banan och choklad fyllning, personliga favoriten och gjorde en vanlig chees frosting med rosa ton, allt för temat "think pink":))


Glutenfritt fika

Chokladbiskvier, jordgubbar, vattenmelon och saft. Kan de bli mer sommrigare än så... Och allt inom pp budgeten så här vägningsdag och allt!:))

Love<3


RSS 2.0