Glutenfri langos, lchf langos
Var ju tvungen att prova ett recept som lades ut på en lchf sida på Facebook. Jag valde att ta i fiberhusk för att få en krämigare konsistens på smeten samt salta lite.

6 stycken
3 ägg
3 msk créme fraiche (majonäs i orginal recept)
3 dl riven ost
2 tsk fiberhusk
Salt efter smak
Vispa ihop ägg och créme fraiche. Blanda sen i osten, husken och salt. Låt stå några minuter.
Klicka ut 6 klickar på plåt och grädda i 250 grader ca 8 minuter (passa noga!)
Min tanke är att nästa gång det blir langos, steka dem lite efter ugnen för att få en krispigare yta. (Om man jämför med orginalrecepten som ju är friterade)
Servera med vad du har hemma. Vi hade turkisk yoghurt, lök, bacon, ost.
Mysig plockmat och väldigt gott!
(Tips! Glutenfri langos av mer orginalrecept, ej lchf, finns längre ner i bloggen!)

Kommentarer
Trackback