Glutenfri lussebulle

Skulle baka lussebullar med chokladfyllning (recept se ovan) och hittade följande vetebulle recept på baksidan av lailas blåa glutenfriamix:))

Å tänka sig vad degen jäste fint, det är sånt som får mig lycklig<3 hahahah**



100g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1 påse saffran
14 dl mjölmix

Smält smöret i kastrull och tillsätt mjölken, låt degspadet bli fingervarmt (37 grader).
Smula sönder jästen i en bunke och häll på vätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta tills degen släpper från kanterna.
Låt jäsa 20 minuter.
Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta degen blank och smidig.

Baka ut till valfri bulle, i detta fall lussekatter. Täck med bakduk och jäs 20-30 minuter.

Grädda  mitt i ugnen 250 grader 8-10 minuter vid bullbak, och 225 grader 15-20 minuter vid längder.

Kalas recept:))


Kommentarer
Postat av: Rebecca

gött ^^

2011-11-21 @ 17:29:47
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/
Postat av: Bageriglutenfri*

Ja, riktigt smarrigt:))

2011-11-22 @ 18:54:12
URL: http://bageriglutenfri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0