Glutenfri midsommartårtan

Nu e dom klara... Phu;)
Tårtbottnar från kockens potatismjöl paket. Fyllda med nutellafrosting och glasscreme med jordgubbar. Spacklad med grädde, spritsad med frostingen (Lailas recept) och dekorerad med jordgubb och mynta:)

Botten;
6 ägg
3 dl socker
3 dl potatismjöl
2,25 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker fluffigt. 
Blanda övriga ingredienser och vänd i äggsmeten. 
Grädda i smord och bröad form 175 grader, ca 50 minuter. Känn med sticka!
Dela i tre delar.

Frosting;
1 dl nutella
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
150g Philadelphia
1 msk kallt kaffe

Vispa ihop alla ingredienser till krämig röra.
(Receptet räcker till 1 tårta)

Glasscreme är en blandning av vispadgrädde och marsanoulver, jag höftar lite...


Glad midsommar!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0