Créme brulée
10 propoints för en form med kärlek...? Självklart!

Smaksensation utlovas!
Allt made by Martin! (Jag lägger här med ner all dessert göra, det är nu på hans ansvar!;))
6 port.
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 vaniljstång
(Martin la även till lite extra vaniljpulver)
Vispa grädde, mjölk och äggulor.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången, blanda med lite av sockret och blanda i allt socker i smeten.
Fyll smeten i formar och ställ på plåt.
Grädda i 95 grader ca 2 timmar tills de satt sig och ej är lösa när du vickar på formen. (Martin höjde till 125 grader efter två timmar och körde ca 30 minuter till)
Kyl i kylskåp, gärna över natten.
Häll över råsocker vid servering och bränn med brännare alt kör i ugn på grill.
Recept av Leila Lindholm.

Smaksensation utlovas!
Kommentarer
Trackback