Glutenfri morotskaka

Har tyckt att glutenfri morotskaka kan bli lite trådigt gummig om nån förstår vad jag menar;) provade ett nytt recept från kokaihop. Det var toppen!


4 ägg
1 dl matolja
6 dl rivna morötter
4,5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
4,5 dl glutenfrimix
1 tsk salt
2 tsk kanel

Blanda alla torra ingredienser i en skål (även sockret). Vänd i morötterna och oljan. 
Vispa äggen poröst och vänd i morotsblandningen.
Grädda i form (storleken mindre än långpanna) 175 grader ca 60 min.

25 gram smör
150 gram Philadelphia 
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop frostingen med elvisp och bred över den svalnade kakan, skär i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0