Glutenfri pizzadeg
Absoluta favorit receptet på pizzabotten, godare än hos pizzerian!;)
Till 2 stora pizzor, eller 1 långpanna
25 g jäst
2dl vatten
1msk fiberhusk
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
3,5-4 dl glutenfri mix
Smula ner jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt. Häll över jästen och rör till den löst sig. Blanda i fiberhusk, rör om och låt svälla ca 10 minuter. Massan ska bli gelé aktig i konsistensen. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Dela degen i det antal pizzor du önskar baka ut och kavla ut varje del till önskad storlek på mjölad bänk. Ju tunnare desto godare, är min mening:) lyft över på plåt och nagga botten. Fyll med tomatsås, skinka, champinjoner, ananas, oregano och ost. Bara fantasin sätter gränser på en pizza fyllning! Grädda 250 grader, 12-15 minuter, mitt i ugnen.
Vill du ha bottnar att frysa in, grädda ofyllda samma grader i 7-8 minuter.
Kan rekommendera måltidslösningars kebabsås till! I Jönköping är det ett måste med vit sås till pizza, och måltidslösningars kebabsås smakar både gott och Jönköping!!!;))
Nu blir det Fredagsmys;)
Även om det inte blir pizza idag, för den ligger i magen sen en annan dag!!;))
<3