Glutenfri kycklingsoppa
Känner mig frusen och som om någon rivit mig med naglarna i halsen... Men de e väl så de ska va när man går på lång ledigt å slappnar av...
Därför blev det en värmande kycklingsoppa idag. Är ingen sopp människa egentligen, men denna var riktigt god!
4 portioner
2 kycklingfiléer
1 gul lök
10 cm purjo
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 liter vatten
3 msk fond
Smör att steka i
Persilja, peppar och salt
Skär grönsakerna i små bitar, stek i smör ca 3 minuter i en större gryta. Pressa i vitlöken och häll på vattnet och fonden, jag använde kalvfond. Låt koka upp. Dela varje kycklingfilé i tre delar och häll i soppan. Låt koka ca 10 minuter, tills köttet är genomkokt. Ta upp kycklingen och skär i småbitar. Häll tillbaka i soppan. Vänd till sist i persilja och smaka av med salt och peppar. Servera rykande het till en brödbit.
Smaklig och värmande måltid!:))