Glutenfri midsommartårta med smörkräm
Jordgubbstårta, sill, potatis och nubbe, precis som de ska va!!!:)) en aning segare idag...;)
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl vårgårdaris
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk glutenfrimix
100g margarin
4dl vispgrädde
Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. vänd i vårgårdariset. Bred ut på bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen 125 grader, 60 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnen stå kvar ca 15 minuter. Vänd upp på galler och dra av bakplåtspappret medans bottnen fortfarande är varm. Låt svalna.
Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud till krämen tjocknar. Ta av från värmen och klicka i smöret under omröring. Låt kallna.
Dela marängen på mitten, för en mindre tårta, alternativt gör 2 bottnar för en långpannestor tårta.
Häll smörkrämen över ena botten och bred över vispad grädde. Lägg nästa botten på och dekorera efter tycke och smak.
I stugan hade vi ingen långpanna, så vi gjorde tjockare bottnar, smörkräm, grädde och avslutade med jordgubbar.
Perfekt tårta till sommarens alla kalas!