Glutenfri seg marängtårta med rabarber grädde
Va på söndagsmiddag hos svärfar å Berit och fick denna fantastiska tårta till efterätt... Himelsk god!!!!!
4 äggvitor
0,5 tsk citronsaft
3dl strösocker
2 tsk maizena
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och citronsaften riktigt pösigt. Tillsätt strösocker pö om pö. Vispa tills marängen blir riktigt glansig. Sikta över maizenan och rör ihop.
Klicka ut marängen på bakplåtspapper i valfri storlek och form, sänk värmen till 150 grader och sätt in marängen i ugnen. Grädda tills marängen börjar spricka i kanterna, ca 75 minuter.
8-10 späda rabarberstjälkar
1vaniljstång
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
5dl vispgrädde
Skala och skär rabarbern i småbitar. Dra ur kärnorna ur vaniljstången och koka upp rabarber, vaniljen och stången, socker och vatten, sjud i ca 15 minuter. Låt svalna och ta ur vaniljstången.
Vispa grädden lätt och vänd den i rabarber kompotten. Fördela över marängen och garnera med bär!!!
Hamnar lätt på topp tio över godaste tårtorna jag ätit!!!!