Glutenfria rabarber cupcakes
5 dl glutenfrimix
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
125g smör
2,5 dl farinsocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl mjölk
rabarber, skurna i småbitar
kanel och socker efter smak
Smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smör i äggsmeten. Vänd i övriga ingredienser och avsluta med rabarbern blandat med socker och kanel.
Grädda i formar, förslagsvis muffinsformar i plåt, då glutenfri smet är lösare och därför kan muffinsen breda ut sig mycket.
Grädda i 200grader ca 20 minuter, till gyllenbrun färg.
Och så kommer här ännu ett recept på frosting, denna gång med vitchoklad:)) Baka och njut!
100g vit choklad
100g philadelphiaost
100g smör
2dl florsocker
Vispa philadelphian och smöret och smält chokladen. Vispa i chokladen i smörsmeten tillsammans med florsockret. (Tillsätt mer florsocker vid behov)
Baka, ät och njut!:)

Tack Mikaela för receptet!!!
Kommentarer
Postat av: Mikaela
Varsågod! Å det är ett perfekt basrecept! Använder det till alla mina cupcakse el vanliga muffins :) Hittade receptet tror det el ej men på Eldorados Stooora muffinsformar förpackning :)
Trackback