Glutenfri fläskpannkaka
Efter förfrågning om glutenfri fläskpannkaka/ugnspannkaka kommer här mitt favorit recept. Lite "mäckigare" än pannkaka gjord på vanligt mjöl, men ack så god:) Och det bästa av allt... den blir inte platt och gummiaktig:))
(3-4 port)
50g smör
5 dl mjölk
1,5 dl glutenfri mjölmix
3 äggulor
2 krm salt
3 äggvitor
smör till formen

(3-4 port)
50g smör
5 dl mjölk
1,5 dl glutenfri mjölmix
3 äggulor
2 krm salt
3 äggvitor
smör till formen

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och mjölblandingen under kraftig omrörning. Låt koka upp tills smeten tjocknar. Går jätte fort, så rör under hela proceduren.
Ta av kastrullen från värmen och häll i en äggula i taget. Salta. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt i smeten. S,örj en mindre långpanna eller en form och häll i smeten. Vill du ha en fläskpannkaka heller du nu över stekt bacon eller fläsk.
Grädda mitt i ugnen 225 grader, 35-40 minuter.
Grädda hellre lite för länge, tar man ut pannkakan innan den är klar kommer den skjunka ihop.
Ta av kastrullen från värmen och häll i en äggula i taget. Salta. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt i smeten. S,örj en mindre långpanna eller en form och häll i smeten. Vill du ha en fläskpannkaka heller du nu över stekt bacon eller fläsk.
Grädda mitt i ugnen 225 grader, 35-40 minuter.
Grädda hellre lite för länge, tar man ut pannkakan innan den är klar kommer den skjunka ihop.
**Bon apetit**
Kommentarer
Postat av: Ida
Åååå jaa!!! Detta får bli morgondagens lunch!!!!!!! Tack bästa Sara!!!!!
Postat av: Bageri glutenfri
Blev det bra?:)
Trackback