Glutenfria cupcakes recept

Efter förfrågning om cupcakes receptet som liger väääääldigt långt bak i bloggen så kommer här en uppdatering:)

Muffinssmet

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl glutenfrimix
1 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50g smör

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör försiktigt i detta i äggsmeten. Koka upp mjölken och tillsätt smöret, låt det smälta i den varma mjölken. Häll blandningen i smeten under försiktig omrörning.

Häll i formar och grädda i mitten/nedre delen av ugnen 200 grader ca 10-15 minuter, lite efter storlek på muffinsen.
Tips! Grädda i vita "vanliga formar" och innan dekoration ta ur muffinsen och lägg i dina"finare" formar så syns mönstret på formen mycket tydligare:))

Min absoluta favorit smaksättning är 1-2 mosade bananer och 75g hackad mörk choklad.
Men bara fantasin sätter gränser. Citronskal, hackad vitchoklad, äppelbitar, mandel, kakao och chokladbitar....

Och glöm inte mitt snabbhetstips... När du får oväntat besök;) Mixwells muffinsmix. Blandas med vatten och olja - Klart:) Går oxå att smaksätta med vad man vill:))




Frosting

60g margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg

Vispa margarin, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa sist i philadelphiaosten och blanda i karamellfärg, om du inte vill ha vit frosting, då låter du den vara som den är...

Även frosting kan smaksättas efter muffinsens smak. Varför inte bananmuffins med choklad frosting(kakao) eller citronmuffins med limefrosting...

Dekorera med sugerpaste, sockerkulor, strössel eller vad du har hemma:))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0