Glutenfria hallongrottor
Och advetsmys:))
Återigen tack Ida för receptet på hallongrottorna:)) Kanon goda var dom!
250g smör
1,5 dl socker
6 dl glutenfrimix
1,5 dl bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 msk pofiber
1 dl marsanpulver
Rör smör och socker riktigt poröst. Blanda alla torraingredienser förutom mjölmixen. Blanda i detta i smörblandningen. Bearbeta först in 4 dl av mixen, sedan de 2 resterande lite pö om pö:)
Ställ degen kallt 30 minuter. Rulla längder av degen och skär småbitar som du rullar till kakan. Lägg i form och tryck ut en liten grop som du sedan fyller med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 8-12 minuter.
Å så myser vi av helgen:)





Ha en kanon 1:a advent!!!
Återigen tack Ida för receptet på hallongrottorna:)) Kanon goda var dom!

250g smör
1,5 dl socker
6 dl glutenfrimix
1,5 dl bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 msk pofiber
1 dl marsanpulver
Rör smör och socker riktigt poröst. Blanda alla torraingredienser förutom mjölmixen. Blanda i detta i smörblandningen. Bearbeta först in 4 dl av mixen, sedan de 2 resterande lite pö om pö:)
Ställ degen kallt 30 minuter. Rulla längder av degen och skär småbitar som du rullar till kakan. Lägg i form och tryck ut en liten grop som du sedan fyller med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 8-12 minuter.
Å så myser vi av helgen:)






Kommentarer
Trackback