Scones

Till kusin vitamin blev det även scones med ost och marmelad.

5 dl glutenfrimix
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50g margarin
1 dl kesella
0,5 dl vatten

Blanda alla torra ingridienser i en bunke och finfördela margarinet till grynig massa. Häll i kesella och vatten och arbeta med fingrarna ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rundkaka på bakplåtsbeklädd plåt. Skåra kakorna och nagga med gaffel.
Grädda i 250greder ca 14 minuter.



Har fått kommentaren att dessa scones är bra mycket godare än "vanliga" scones, inte vet jag för de va så längesen jag åt vetemjöls scones, men jag vet att de är riktigt, riktigt goda!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0