Rabarberpaj med marängtäcke
I mammas land växer massa rabarber därför måste man hitta på lite nya recept ibland. Efter en sökning på nätet hittade jag detta, som kommer bli ett återkommande inslag på mina kafferep;) Mummma va gott de va!


2 dl glutenfrimix
100g smör
1 äggula
1msk vatten
Knåda ingredienserna till en pajdeg och låt stå kallt en stund. Smörj sedan en pajform och tryck ut degen i denna, nagga med gaffel.
3 rabarber
1dl socker
2 tsk vaniljsocker
Skala ev rabarbern och skär sedan i cm tjocka skivor. Lägg i pajskalen och häll socker och vaniljsocker över rabarbern.
Grädda i ugnen 225 grader i 15-20 minuter.
2 äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättika.
Under tiden pajen är i ugnen vispa äggvitorna, hälften av sockret och ättikan till hårt skum, häll sedan i det sista sockret och vispa igen.
Häll marängen på pajen och grädda igen 225 grader ca 10minuter eller tills marängen är gyllenbrun.

100g smör
1 äggula
1msk vatten
Knåda ingredienserna till en pajdeg och låt stå kallt en stund. Smörj sedan en pajform och tryck ut degen i denna, nagga med gaffel.
3 rabarber
1dl socker
2 tsk vaniljsocker
Skala ev rabarbern och skär sedan i cm tjocka skivor. Lägg i pajskalen och häll socker och vaniljsocker över rabarbern.
Grädda i ugnen 225 grader i 15-20 minuter.
2 äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättika.
Under tiden pajen är i ugnen vispa äggvitorna, hälften av sockret och ättikan till hårt skum, häll sedan i det sista sockret och vispa igen.
Häll marängen på pajen och grädda igen 225 grader ca 10minuter eller tills marängen är gyllenbrun.

Denna paj MÅSTE ni prova!!!!!:)
Kommentarer
Postat av: Nina
Mums va gott! :)
Postat av: Bageri glutenfri
De må jag säga att det va, kan vi baka nästa gång istället för marängswiss;) hahahha*
Trackback