Glutenfria hallongrottor
Igår fyllde fina Sofie 25:) Mitt i en flytt och hennes dotters 1 årsdag. Därför bestämde vi oss för att överaska henne:)
Glutenfria småkakor är något av det svåraste att baka i min mening. De "rinner" gärna ut i ugnen och blir bara pannkaka. Därför måste jag dela med mig av detta hallongrottsrecept även om jag bakade dem lite väl länge i ugnen så de blev väldigt smuliga...:) Men goa va de ändå..... hahahah*


Glutenfria småkakor är något av det svåraste att baka i min mening. De "rinner" gärna ut i ugnen och blir bara pannkaka. Därför måste jag dela med mig av detta hallongrottsrecept även om jag bakade dem lite väl länge i ugnen så de blev väldigt smuliga...:) Men goa va de ändå..... hahahah*


175g smör
1 dl socker
1 ägg
3,5 dl potatismjöl
Hallonsylt
Lägg alla ingridienser, förutom Hallonsylten i en skål. Blanda ihop till en deg med händerna och forma smårunda bollar. Lägg varje boll i en form och tryck till ett litet hål. Fyll hålet med Hallonsylt och grädda mitt i ugnen 175 grader 10-15 minuter. Klart:)
Smidigt värre:) Går alldeles utmärkt att byta ut fyllningen mot jordgubbsylt, blåbärssylt, lemon curd eller vad man nu har hemma:) Jag dekorerade mina hallongrottor med glasyr av floursocker och vatten.
Smakligt bak*
1 dl socker
1 ägg
3,5 dl potatismjöl
Hallonsylt
Lägg alla ingridienser, förutom Hallonsylten i en skål. Blanda ihop till en deg med händerna och forma smårunda bollar. Lägg varje boll i en form och tryck till ett litet hål. Fyll hålet med Hallonsylt och grädda mitt i ugnen 175 grader 10-15 minuter. Klart:)
Smidigt värre:) Går alldeles utmärkt att byta ut fyllningen mot jordgubbsylt, blåbärssylt, lemon curd eller vad man nu har hemma:) Jag dekorerade mina hallongrottor med glasyr av floursocker och vatten.
Smakligt bak*

Kommentarer
Trackback