Glutenfri möhippa

Så kom dagen alla brudar väntar på... Haha! Min började kanske en aning kaotiskt... Skulle jobba, vaknade förkyld, frossa, snuvig och helt enkelt inte kry, bakslag från veckan antar jag.
Åkte dock ner till jobbet, körde 1 timme och konstaterade att de går inte... Började förbereda mig på att gå hem, märkte att mina kära kollegor inte lät mig gå... Efter att ha fått en tillsägelse på skarpen om att "sätt dig ner och drick jouice", anade jag att nått skulle hända... Och in tågar alla mina underbara, älskade vänner! Slängde i mig tre Alvedon och bad de fylla mig med alkohol för att rensa bort sjukdom, åtminstone för en dag... För denna dag ville jag absolut inte missa!!!!!! Och jag löste det, vilket jag lite fått äta upp idag... Haha! Men jösses, frukost buffé med bröd, cupcakes, hallongrottor, mandel gifflar, alla recept hämtade från bloggen! Helt fantastiskt!!! Det hände så mycket under dagen att jag nu koncentrerar mig på maten, annars blir inlägget enormt!;) paj till lunch med olika fyllningar, allt glutenfritt givetvis!:)) och på kvällen blev jag bjuden på "det syrianska bröllopet, du aldrig fick..." Haha! Och fick massa gott, det var mat överallt! Nu vet jag ju inte hur det stavas men dolma, kebab, kyckling, potatis, kycklingröra, tsatsiki, auberginröra, valnötsröra, vitlöksröra, tabouleh och mycket mer... Ja, massa mat!!! Och efter detta 3 färgad pannacotta med mörkchoklad, mjölkchoklad och vanilj. Helt fantastiskt!

Jag är så lycklig och glad över en helt underbar morgon/dag/kväll/natt, betyder så mycket för mig att de planerat och fixat så hela dagen var jag, alla mina favorit element i livet var på plats;) sång, lekar, höft vickningar, dans, kulturer, mat, bakverk, drinkar... Ja ALLT!

Tack, från djupet av mitt hjärta! Jag älskar er!:))


Glutenfri wienerschnitzel

Dra på trissorna, de blev lyx sjukling middag! Hade kalv i frysen så Martin gjorde schnitzel... Inte helt otippat för de måste va en av hans favoriträtter, men lyxigt!

Ett tips är att dubbelpanera köttet, funkar ju även med fläsk. Doppa i glutenfritt ströbröd sedan i ägg och tillsist i ströbröd igen. Stek i smör, ingen viktväktarmat här inte...;) och servera till stekt potatis.

Denna dag verkar regna bort, så jag kan ligga här i soffan utan större problem:) täcke, tv, nässpray och alvedon, de e allt jag behöver just nu!


Glutenfri ost och skinkpaj med äggdeg

När Sara är sjuk blir hon ompysslad av sin blivande:)) har dessa dagar fått en calippo och en påse godis och maten serverad:)) inte illa må jag säga. Hade ingen kesella hemma så Martin letade i alla böcker han kunde hitta för att pröva ett nytt pajdegsrecept:)) detta hittade han och det blev riktigt riktigt bra!

Ca 3dl glutenfrimix
1krm salt
100g margarin
1ägg

Hacka samman mjölmix, salt och margarin till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut mellan plastfolie och täck en pajform med degen. Förgrädda mitt i ugnen 10-12 minuter, 225 grader.

Fyll sedan med valfri fyllning. I vår paj var det ost, skinka och en äggstanning på 2 ägg, 2dl mjölk samt kryddor. Grädda klart pajen 225 grader ca 20 minuter.

En paj funkar alltid!
Ligger nu i soffan med mitt täcke och undrar vad jag får för mat idag...:0


Glutenfri midsommartårta med smörkräm

Jordgubbstårta, sill, potatis och nubbe, precis som de ska va!!!:)) en aning segare idag...;)

Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl vårgårdaris

Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk glutenfrimix
100g margarin
4dl vispgrädde

Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. vänd i vårgårdariset. Bred ut på bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen 125 grader, 60 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnen stå kvar ca 15 minuter. Vänd upp på galler och dra av bakplåtspappret medans bottnen fortfarande är varm. Låt svalna.

Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud till krämen tjocknar. Ta av från värmen och klicka i smöret under omröring. Låt kallna.

Dela marängen på mitten, för en mindre tårta, alternativt gör 2 bottnar för en långpannestor tårta.

Häll smörkrämen över ena botten och bred över vispad grädde. Lägg nästa botten på och dekorera efter tycke och smak.

I stugan hade vi ingen långpanna, så vi gjorde tjockare bottnar, smörkräm, grädde och avslutade med jordgubbar.

Perfekt tårta till sommarens alla kalas!


Glutenfri fryst jordgubbstårta

Fick återigen en mumsig dessert hos svärfar å Berit. Denna gång hade hon experimenterat. Gjort en maräng i botten och ovanför en typ jordgubbs glass, eller gräddig sorbe;). Marängen försvann en aning, men smaken var toppen! Nått att experimentera vidare på!:))


Bröllop!

Sista bröllopet för denna vecka...;) när världens bästa Miah fick sin prins! 1 bröllop kvar för detta året, men 2 månader dit....:)))


Glutenfri köttfärspaj

Japp, det fick bli middagen efter en lång dag i solen!:)) hade ingen kesella till degen hemma, så improviserade lite... Funkar men absolut bäst med kesella i degen:)

125 g margarin
4 dl glutenfrimix

500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl cremefraiche
1 msk maizena
Cayennepeppar
Salt
Smör att steka i
Riven ost

Blanda ihop mjölmixen och margarinet med fingertopparna, vid behov öka mixmängden. Ställ kallt 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen, lättast mellan platsfolie. Klä in en pajform med degen och nagga med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter. Stek under tiden färsen i smör, krydda med tacokryddan, häll över maizena och blanda väl. Häll i cremefraichen och krydda efter tycke och smak. Låt små puttra några minuter. Lägg i det förgräddade pajskalet, häll över riven ost och grädda gyllenbrun i nedre delen av ugnen, 200 grader ca 15 minuter.



Glutenfria citron cupcakes

Och så var det förlovningsfika för Ellen å Johan:)) himmelens trevligt med all kärlek just nu;)

Var ju inte i mitt esse denna Söndag...;) så fuskade lite med mixwell muffins smeten jag rekommenderat och gör igen, prova den!:))

Hällde i skal från 1 riven citron, gräddade 10 minuter, klickade i lemoncurd och gräddade klart. En creamcheese frosting på det och kakan var klar:)) fixade oxå lite hallongrottor, som jag gräddade en aning för länge, så de lixom smälte och flöt ut lite, men gott var det ändå må jag säga!:))

Ellens svärmor hade bakat en glutenfri sjuhålskaka, på potatismjöl, kanon god! Och mamma hade fixat en kladdkaka med chokladglasyr... Riktigt lyx fika!


Forts...


Bildgalleri från Bröllop

Då så blev dom herr å fru igår!!! Underbart vackert!!! Ett riktigt kanon bröllop!!! Fick tom glutenfri smördegsbakelse till förrätt, kallar jag lyx!!!!

Grattis å lycka till!

(Blir en bild i taget... Vill inte som jag vill här inte;))


RSS 2.0