Glutenfri midsommartårtan

Nu e dom klara... Phu;)
Tårtbottnar från kockens potatismjöl paket. Fyllda med nutellafrosting och glasscreme med jordgubbar. Spacklad med grädde, spritsad med frostingen (Lailas recept) och dekorerad med jordgubb och mynta:)

Botten;
6 ägg
3 dl socker
3 dl potatismjöl
2,25 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker fluffigt. 
Blanda övriga ingredienser och vänd i äggsmeten. 
Grädda i smord och bröad form 175 grader, ca 50 minuter. Känn med sticka!
Dela i tre delar.

Frosting;
1 dl nutella
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
150g Philadelphia
1 msk kallt kaffe

Vispa ihop alla ingredienser till krämig röra.
(Receptet räcker till 1 tårta)

Glasscreme är en blandning av vispadgrädde och marsanoulver, jag höftar lite...


Glad midsommar!!!

Glutenfria chokladbollar

Har blivit Martins paradbak, eller rättaresagt när sötsuget sätter in...;)
Fantastiskt goda dock!
100g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl rent havregryn
3 msk kallt kaffe
Pärlsocker

Smält smöret i kastrull, blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå kallt ca 1 timme. 
Rulla till bollar som sedan rullas i pärlsockret. 
Barnsligt gott!

Nu ska jag strax dra igång bak av midsommartårtan, kommer inspireras av förra åretstårta men lägga till bla nutella:))

På återseende!


RSS 2.0