Glutenfri pizza

Å nu har även nyrenoverade biblos, i Huskvarna glutenfripizza!! Ett minus för burkchampinjonerna dock...


En liten varning..

Åker du med sj i sommar så tänk på ta med egen matsäck... Fick ett gult äpple å juice tillfrukost... Å jag tycker inte om gula äpplen...;) haha** hade för mig att sj hade glutenfria frallor!!??

Tur man ska till fika Ica;)


Bästaste bakredskapen!

Kommer från rice!!! Speciellt "slickepottsleven" dessvärre gör den det näst intill omöjligt att slicka skålen... Haha finns ju ingen smet kvar...;)

Sitter på tåget, lite uttråkad, aningen pirrig i magen... För idag är det stipendieutdelning!!! Stockholm här kommer jag!!!!!:))


Glutenfri seg marängtårta med rabarber grädde

Va på söndagsmiddag hos svärfar å Berit och fick denna fantastiska tårta till efterätt... Himelsk god!!!!!

4 äggvitor
0,5 tsk citronsaft
3dl strösocker
2 tsk maizena

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och citronsaften riktigt pösigt. Tillsätt strösocker pö om pö. Vispa tills marängen blir riktigt glansig. Sikta över maizenan och rör ihop.
Klicka ut marängen på bakplåtspapper i valfri storlek och form, sänk värmen till 150 grader och sätt in marängen i ugnen. Grädda tills marängen börjar spricka i kanterna, ca 75 minuter.

8-10 späda rabarberstjälkar
1vaniljstång
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
5dl vispgrädde

Skala och skär rabarbern i småbitar. Dra ur kärnorna ur vaniljstången och koka upp rabarber, vaniljen och stången, socker och vatten, sjud i ca 15 minuter. Låt svalna och ta ur vaniljstången.
Vispa grädden lätt och vänd den i rabarber kompotten. Fördela över marängen och garnera med bär!!!

Hamnar lätt på topp tio över godaste tårtorna jag ätit!!!!


Glutenfri cheescake

Fick jätte god och fin cheescake idag av min fina svägerska:)) å i kanon fin skål!!!!:)) skulle kunna kallas glutenfri skålen, brukar få äta i hjärtat:)) haha**

Å så har jag fixat planteringen utanför dörren:)) riktigt nöjd faktiskt!!


Glutenfritt!!!

Semester tips!!! Såg idag att pir kro i Gränna hamn har glutenfri pizza!!!:)) värt ett besök?!:))


Ojojoj

Snopen blev jag när appen funka!!! Applåd applåd!!!:)) å weeeeii


Haha

Måste bara dela med mig av dagens skratt!!!:))


Glutenfritt bananbröd

Igår hade vi matkväll på jobbet, som jag bara måste säga att om ni bor i Huskvarnaområdet och blir erbjudna att köpabiljetter till Icas matkväll, måste ni ta chansen!! Kan vara så att jag är partisk i frågan... hm** Men så himla trevligt och mysigt! Laga mat ihop, äta ihop, dricka ett glas vin ihop... ja, ni förstår!:))
Iallafall kom vi av en anledning in på bananbröd, så därför var jag bara tvungen att baka detta bröd idag... Mitt absoluta favoritbröd!:)) Mums!
Banan bröd och kycklingwook med ricenudlar!
7 dl glutenfrimix
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
linfrön
pumpakärnor
1 banan
2,5 dl mild yoghurt
1 dl mjölk

Blanda alla torra ingridienser, mosa bananerna och blanda med yoghurt och mjölk. Lägg i smeten i mixblandningen och rör. Häll ut på plåt och forma till ett bröd, eller grädda i form går även baka som bullar. Mitt bröd var i ugnen ca 20 minuter, 200grader.
aaaaaaaaaaaaaw**

Glutenfria scones

Godare än vetemjölsscones enligt min sambo:))
5 dl glutenfrimix
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50g margarin
1 dl kesella
0,5 dl vatten

Blanda alla torra ingridienser i en bunke och finfördela margarinet till grynig massa. Häll i kesella och vatten och arbeta med fingrarna ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rundkaka på bakplåtsbeklädd plåt. Skåra kakorna och nagga med gaffel.
Grädda i 250grader ca 14 minuter.

Glutenfri fjärils-tårta

Första beställningen avklarad.... Till en vän dock, men iallafall:))
En tacktårta till Jönköpings brandstation för att det hjälpte till vid en möhippa:))
Å vad symboliserar möhippa bättre än rosa fjärilar:)) hahahah** Hoppas de kände sig riktigt manliga när de kalasade på tårtan!:))

Glutenfri sockerkaka

Världens godaste och enklaste mjuka kaka, det måste vara sockerklakan!!!:)) Ät å njut!
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjölmix
1 tsk bakpilver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
50g smör
några droppar färskpressad citronsaft
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan försiktigt mjölblandningen i äggblandningen.
Koka upp mjölken och tillsätt smöret. Låt det smälta och häll över äggblandningen. Pressa sist i citronsaften.
Smörj och bröa en form (glutenfritt ströbröd givetvis). Tänk oxå på att använda en "sockerkaksform", det är den storleken receptet är till för. Undrade väldigt länge varför min sockerkaka blev så platt... Till jag kom på att formen var ju alldeles för stor... hahahah**
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 35-40 minuter.
Låt väl smaka!
Bakade även vad som skulle bli dumlekladdkakak.... Blev mer som en mjuk chokladkaka.... En aning för länge i ugnen kan jag gissa... Men fint blev det.... hahahah** Får finslipa receptet innan det kommer ut:))
Å nu kära sommar är jag redo, det är bara att komma förbi!!!

Glutenfri matpaj

Gjorde en vanlig deg med bara vatten, mix, smör, salt.

Får alltid höra att en sådan blanding smular och inte blir bra, men jag tycker det brukar bli ganska okej, går väl inte jämföra med glutenfripajdeg på kesella, men det är ju inte alltid man har det hemma... Däremot tror jag att om man bara byter ut mjölet mot mixen och gör denna deg är det väldigt viktigt att förgrädda pajskalet!:))
Å denna gång blev det broccoli, skinka och ädelost:)) mumma**

RSS 2.0