Glutenfria pizzabullar

50g flytande margarin
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
1msk socker
2 msk fiberhusk
13 dl glutenfri mix
2 dl ketchup
2 pkt bacon
4 dl riven ost
10 champinjoner
Oregano

Smula sönder jästen i en bunke och värm upp mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen och blanda klumpfri. Häll i margarinet, salt, socker och fiberhusk. Låt vila ca 10 minuter.
Blanda i mjölmixen, lite i taget. Tills degen får en fin konsistens och släpper i kanterna. Låt degen jäsa under bakduk,30 minuter.

Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skär champinjonerna i mindre bitar.

Efter jäsning, dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel och bre på ketchupen. Lägg sedan på resten av fyllningen, bacon, champinjoner och ost. Krydda med oregano och rulla ihop som en rulltårta. Dela i cm tjocka bitar (blir ca 40 st) och lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare 15-20 minuter. Pensla sedan med ägg, strö över oregano och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 12 minuter.

Perfekt att ha i frysen att ta fram till mellanmål, eller ta med till jobbet när lunchlådan lyser med sin frånvaro:))

Om du använder lättmjölk och 17% ost, samt får ut 40 bullar innehåller en bulle ett propoints värde på 3:))



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0