Glutenfri marängpaj

2-4 dl glutenmix
100g smör
1 äggula
1msk vatten (börja med mindre mängd är mitt tips)

4 späda stjälkar rabarber
2dl blåbär
0,5 dl socker
2tsk vaniljsocker

2 äggvitor
2dl socker
3 droppar ättika

Blanda ihop pajdegsingredienserna, ta en mindre mängd mjöl och ta mer efter behov. Ställ kallt en stund innan du trycker ut den i en pajform.
Häll i bären samt rabarbern och strö socker och vaniljsocker över. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, 200 grader.
Vispa äggvitorna socker och ättika till fast skum. Häll detta över den gräddade pajen och ställ in i ugnen igen, 200 grader 10-15 minuter. Passa noga! ( min blev aningens mörk... Men ack så god!:))

Puss å tack till Ellen för en väldans mysig kväll!!!!:))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0