Glutenfri seg maräng med kola

6 jumo maränger eller 12 stora

0,5 dl kolasås (vill du göra själv kommer mitt recept efter marängerna)
3,5 dl socker
4 äggvitor


Blanda äggvitor och socker för hand, vispa med handvisp över vatten bad tills smeten kommer upp i 65 grader. Eller tills smeten bränns om du stoppar ner ett finger. Vispa sedan med elvisp tills smeten blir vit och fluffig och kallnat helt. Ringla i kolasåsen och ta några tag med sleven, smeten ska se melerad ut. Klicka ut valfri torlek på marängen på baklpåtsbeklädd plåt och grädda i ugnen. 150 grader 45-60 minuter.


kolasås
75 gsmält smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap

Till kolasåsen blandas allt i kastrull och skjuds några minuter tills smeten blir fast. Till mina maränger gjorde jag en halv sats kolasås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0