Glutenfri fläskpannkaka

Efter förfrågning om glutenfri fläskpannkaka/ugnspannkaka kommer här mitt favorit recept. Lite "mäckigare" än pannkaka gjord på vanligt mjöl, men ack så god:) Och det bästa av allt... den blir inte platt och gummiaktig:))

(3-4 port)

50g smör
5 dl mjölk
1,5 dl glutenfri mjölmix
3 äggulor
2 krm salt
3 äggvitor

smör till formen



Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och mjölblandingen under kraftig omrörning. Låt koka upp tills smeten tjocknar. Går jätte fort, så rör under hela proceduren.
Ta av kastrullen från värmen och häll i en äggula i taget. Salta. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt i smeten. S,örj en mindre långpanna eller en form och häll i smeten. Vill du ha en fläskpannkaka heller du nu över stekt bacon eller fläsk.

Grädda mitt i ugnen 225 grader, 35-40 minuter.

Grädda hellre lite för länge, tar man ut pannkakan innan den är klar kommer den skjunka ihop.

**Bon apetit**

Kommentarer
Postat av: Ida

Åååå jaa!!! Detta får bli morgondagens lunch!!!!!!! Tack bästa Sara!!!!!

2012-01-19 @ 16:06:52
Postat av: Bageri glutenfri

Blev det bra?:)

2012-01-22 @ 13:02:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0