Glutenfri choklad brownie

För alla oss chokladälskare.....<3



100g nötkärnor
150g smör
0,75 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjölmix
0,5 tsk bakpulver

För att "baka ut julen" tog jag även i
1 näve mini mashmallows
50g hackad 75% choklad

Smörj och mjöla (glutenfritt mjöl givetvis:)) ett bakplåtspapper. Lägg detta i en långpanna.
Hacka nötterna. Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör tills smeten blir slät. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten samt mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt nötterna, ev. mashmallowsen samt hackade chokladen. Bred ut i långpannan och grädda i nedredelen, 150 grader 35-45 minuter. Låt vila 5 minuter och skär sedan i bitar.


Granera med smältchoklad och en valnöt på varje kaka. Eller som jag gjorde, flousocker och en fjäril i jordgubbsmarsipan. (läs dock ingrediens förteckningen på marsipanen)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0