Glutenfri kanelbulle

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är kanelbullensdag idag, hurra, hurra, hurra..... hahahah**
Jätte ledsen över att jag själv dagen till ära inte hinner baka bullar...:( Men ni ska ändå få ta del av mitt favorit recept och bilder från bakboken:))
50g jäst för söta degar
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl vitsirap
0,5 tsk salt
150g smör
1,5 del kesella
ca 1,9 liter glutenfri mix
Fyllning;
75g smör
0,5 dl socker
1 msk kanel
Smula jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken. Blanda tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och rör om. Låt svälla ca 10 minuter.
Blanda i sirap, salt, matfett och kesella. Tillsätt det mesta av mixen men spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 10 minuter. (Gärna i maskin)
Degen skall ej jäsas i bunke. Kavla istället ut degen och bred på fyllningen som du har blandat ihop. Rulla ihop som en rulltårta och skär ut bullarna och läg i formar. Jäs under bakduk 1,5-2 timmar.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugn 250g, 12-14 minuter
Njut med ett stort glas kall mjölk till de varma bullarna... Det är livet de... aaaawwwwwhhhh**
Over and out:o

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0