Glutenfri 26 årsmiddag

Som ni vet är denna höst inte riktigt min höst.... Därför blev det ett väldigt litet och mysigt, en aning för tidigt, kalas för Sara:)

Meny

"Tapas förrätt"

- Dadlar med mascarpone i bacon
- Parmaskinka och melon
- Ostkuber



Polenta med oxfilé och smörstekt majs

För er som inte ätit polenta, måste ni pröva detta!!!

Koka upp 3 dl grädde och 3,5 dl buljong. Häll i 1,5 dl polenta. Koka ihop till rätt konsistens. ( Som potatismos ungefär) tar ca 4 minuter. Häll ner riven parmesan, ev riven smakrik annan ost. Smaksätt med salt. Kalas festligt och tar ingen tid alls:))

Pavlova med bär


Som sagt världens smarrigaste tårta;))

Maräng
4 äggvitor
0,5 krm salt
2,5 dl socker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning
3 dl grädde
1,5 dl lemoncurd
bär

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Häll i socker under fortsatt vispning och vispa till hård smet. Vispa sedan i resterande ingredienser. Häll i form med avtagbar botten, eller rita en cirkel på bakplåtspapper på plåt och häll ut smeten. Gör en fördjupning för fyllningen i mitten på marängen.
Sänk ugnen innan du sätter in tårtan till 125 grader och grädda 1,5 timmar. Låt sedan marängen kallna med ugnen ca 3-4 timmar, eller över natten.

Vid servering vispa grädden, blanda med lemoncurd och garnera med bär.

Du kommer inte bli besviken, jag lovar!!!:))



Kan man säga att det står Sara på denna fina present:))





dukat för fest:))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0